Велики успјех билећких каратиста на првенству Републике Српске!

Прошлог викенда, у недељу, 2. априла, у Фочи је у организацији Карате клуба "Нипон" одржано првенство Републике Српске за полетарце, пионире и наде, на коме је учествовало преко 400 такмичара из 36 клубова у Републици Српској.

На такмичењу учешће су узели и чланови Карате клуба "Херцеговац" из Билеће и на првенству РС истакли се са највише освојених медаља, чак 42!
Од 42 медаље билећки каратисти су освојили 10 златних, 10 сребрених и 22
бронзане.

Сви освајачи медаља остварили су пласман на првенство Босне и Херцеговине, па ће тако билећки Херцеговац имати највише предстваника на првенству државе.

Обавјештење: Свим учесницима билећке Џипијаде потребна лиценца!

http://mojahercegovina.com/wp-content/uploads/2015/10/dzipijada15_mojahercegovina.jpg

Молимо све заинтересоване возаче из наше регије да се на вријеме пријаве за израду такмичарских лиценци. Без наведене лиценце неће моћи узети учешће на званичним такмичењима, које је од ове године и билећка Џипијада.
Сви возачи који не буду имали лиценцу неће имати прилику да се окушају у такмичарским дисциплинама билећке Џипијаде, која се одржава 18. и 19. новембра ове године.
Цијена лиценце, коју издава
off-road савез БиХ, износи 20 км и трајна је, а рок за пријаве је 28. фебруар.

За више информација можете се јавити Александру Дангубићу (број телефона: 065 676-716), а потребни податци за лиценцу су:
Име и презиме
возача, слика, ЈМБГ и мјесто рођења.

БИЛЕЋА ИЗАБРАЛА НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ: Ове године промијењен начин одабира најбољих!

На данањој свечаној сједници скупштине Општине Билећа утврђена су признања најбољим спортистима града. За разлику од претходних година дошло је до промјене у избору најбољих спортиста.

Општина Билећа, у складу са Правилником о додјели јавних спортских признања, расписује Конкурс за избор кандидата за добијање јавних спортских признања за постигнуте спортске резултате и унапређење спорта у 2016. години на подручју општине Билећа.

Признање се додјељује за постигнуте значајне резултате на такмичењима у земљи и иностранству и општини Билећа у току године за које се признање додјељује. Такође, за очување спортског угледа клуба за који наступају, за очување моралног лика спортисте и угледа општине и Републике Српске.

У досадашњим изборима за спортисту године Општине Билећа, протеклих година бирали су се спортисти који наступају за билећке спортске клубове. То је било правило којим се водила Комсија за додјељивање јавних спортских признања Општине Билећа.
Ипак, у овогодишњем избору направљен је изузетак или је Општина Билећа промијенила начин одабира спортисте града. Прва два мјеста у избору заузели су билећки спортисти који тренутно не наступају за билећке клубове.

Једна од најбољих одбојкашица Свијета, званично најбоља одбојкашица Србије и сребрена на ОИ у Рију, Тијана Бошковић добиће признање најбољег спортисте Билеће за 2016. годину.

Друго признање припало је БХ репрезентативцу, кошаркашу Милану Милошевићу. Иза Милошевића је једна од најуспјешнијих година у досадашњој каријери, у којој је у дресу грчког АЕК-а биљежио одличне партије.

Трећу награду по реду добиће млади и талентовани каратиста Александар Козјак. Козјак је републички првак у катама и борбама, те репрезентативац Републике Српске.

Одлуку о додјељивању јавних спортских признања доноси начелник општине Билећа на приједлог Комисије за додјељивање јавних спортских признања Општине Билећа.
Комисију за додјељивање јавних спортских признања Општине Билећа именује начелник општине Билећа из редова спортиста и спортских радника и стручњака у области физичке културе.  

Јавна спортска признања Општина Билећа додељује за славу града, Савиндан - 27. јануара 2017. године.

Каратисти Херцеговца трећи на првенству РС!

На првенству Републике Српске за кадете, јуниоре и млађе сениоре, које је јуче одржано у Билећи, каратистима Херцеговца, са седам освојених медаља, припало је треће мјесто.

Каратисти "Херцеговца" освојили су 5 златних и 2 бронзане медаље.

ЗЛАТНЕ МЕДАЉЕ:
-Александар Козјак (кате)
-Александар Козјак (борбе)
-Александра Дамјанац, Драгана Бољановић и Ана Булут (кате екипно)
-Марко Грубачић, Михајло Кукућ и Ђорђе Бабић (кате екипно)
-Александар Козјак, Александар Ивковић и Ђорђе Топаловић (кате екипно)
БРОНЗАНЕ МЕДАЉЕ:
-Ђорђе Бабић (борбе)
-Александра Дамјанац (кате)

Прво мјесто освојили су каратисти Славије из Источног Сарајева, док је друго мјесто припало Карате клубу "Слога" из Добоја.

На овом првенству учествовало је 29 клубова са око 200 такмичара, који су се такмичили у катама и борбама у мушкој и женској конкуренцији, појединачно и екипно.

Сви освајачи медаља остварили су пласман на Државно првенство БиХ, које се одржава 13. новембра у Тузли.

Организатор овог спортског догађаја, које је одржано у Спортској дворани у Билећи, био је Карате савез Републике Српске, а домаћин и технички организатор билећки Карате клуб "Херцеговац".

За викенд одржано кадетско и омладинско првенство РС у шаху

У периоду од 15. до 17. априла 2016. године одржано је 23. по реду кадетско и омладинско првенство Републике Српске у шаху. Бања Дворови и у њој хотел „Свети Стефан“ су традиционално стециште младих шахиста РС, а овога пута је учествовало 148 младих шахиста, међу којима 110 кадета и 30 кадеткиња, те 5 омладинца и 3 омладинке из 17 клубова широм РС.

Учесници су били подељени у 7 мушких и 7 женских старосних група: до 8,10,12,14,16,18 и 20 година старости или боље речено младости.

Шахисти билећког Основца и ове године су узели учешће на првенству најбољих младих шахиста Републике Српске

Шаховски клуб Основац на овом првенству представљало је укупно 13 шахиста, и то: Јован Суџум, Јелена Гушић, Снежана Стајић, Марија Крњевић, Вукашин Вучинић, Филип Капор, Милан Звијер, Марко Стајић, Стефан Капор, Марко Капор, Саша Бојовић, Милан Џелетовић и Никола Радовић.

Златну медаљу освојила је Јелена Гушић у категорији до 18 година. Сребрена је била Марија Крњевић у старосној категорији до 16 година, док су бронзани били Снежана Стајић (до 18 година) и Милан Звијер (до 16 година).

Сви побједници у категоријама до 8,10,12 и 14 година биће награђени љетовањем у Бечићима, а првих четворопласираних наступиће на државном првенству у Теслићу од 15. до 18. маја. Технички организатор је био ШК „Пантери“ Бијељина на челу са међународним судијом Владом Стојановићем.

Билећки мајстори каратеа!

У четвртак је у Рогатици у организацији Карате савеза Републике Српске организовано полагање за црне појасеве, на које се пријавило 11 кандидата. На овом полагању су учествовали билећки каратисти, које води Петар Козјак.

Дарко Стевановић је успјешно положио и стекао звање црни појас 2. Дан, док су Никола Звијер, Александар Козјак, Данијела Милошевић и Јулијана Капор положили и стекли звање црни појас 1. Дан.

Наши каратисти су показали вјештине и знање, те заслужено стекли звање мајстора каратеа. Полагање се састојало од провјере ручне и ножне технике, мајсторских ката и борба.

Билећки каратисти су имали дуге и тешке припреме које су трајале неколико мјесеци. Каратисти су поред својих редовних тренинга (3 пута седмично у ОШ "Петар II Петровић Његош) припремали се у УСД Билећа и у приватној дворани Носовић, којима се овом приликом захваљују.

Карате клуб Херцеговац је још једном приликом показао да се у овом клубу ради на највишем нивоу, што показују резултати на домаћој и Међународној сцени. 

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК