16. Куп Републике Српске у шаху

На недавно завршеном 16. Купу Републике Српске у шаху женска екипа шаховског клуба "Основац" из Билеће заузела је треће мјесто. Куп Републике Српске играо се у Бањи Дворови у хотелу Свети Стефан од 28-30.октобра 2011. 

http://www.spcdvorovi.com/components/com_joomgallery/img_pictures/16____30/16____20111030_1581520678.jpgЗа шаховски клуб "Основац" наступале су:
1.Јелена Гушић
2.Наташа Суџум
3.Снежана Стајић

У женској конкуренцији турнир се играо на три табле док се у мушкој групи играо на четири табле. Темпо игре био је 45 мин. по играчу, а судије турнира били су Реља Суџум, републички шаховски судуја из Билеће и Момчило Стојановић, републички шаховски судија из Бијељине.

Послије тродневних шаховских надметања резултат је био сљедећи:
1. ШК "Дворови" Дворови        8 меч бодова        10  поена
2. ШК "Младост" Теслић           4 меч бода           5,5 поена
3. ШК "Основац" Билећа          0 бодова              2,5 поена

Каратисти Херцеговца најбољи на карате купу РС

У суботу 22.10.2011. у Билећи је одржан куп Републике Српске за пионире и наде, и првенство Републике Српске за јуниоре.На такмичењу је учествовали око 220 такмичара из  19 клубова из скоро цијеле Републике Српске.
članovi KBS Trebinje (amaterski snimak)

И ове суботе наш град је био домаћин још једног карате такмичења.Овога пута је одржан Куп РС за млађе и старије пионире и наде и првенство РС за јуниоре.Из скоро свих дијелова Републике Српске у Билећу је стигло око 220 такмичара.Сви такмичари су се такмичили у катама и борбама у појединачној и екипној конкуренцији.У генералном пласману најбоља је била екипа Херцеговца.Друго мјесто је заузела Романија са Пала а трећепласирана је била екипа КБС Требиње.Билећа се још једном показала као добар домаћин и добар организатор оваквих догађаја.

Каратисти најбољи у Купу региона

У Билећи је одржан Куп регије Херцеговина-Сарајево-Романија у каратеу на коме су каратисти Херцеговца освојили прво мјесто. Сви освајачи медаља као и они који имају пласман до осмог мјеста учествују на Купу Републике Српске који ће се 21.10. одржати такође у нашем граду.

- Каратисити Херцеговца из Билеће освојили су прво мјесто у укупном пласману на Куру региона Херцеговцина, Сарајево, Романија за млађе и старије пионире. Друго мјесто заузео је КБС Требиње, док су трећепласирани били чланови Романије са Пала.

Чланови Херцеговца освојили су 48 медаља, од чега 16 златних, 13 сребрених и 19 бронзаних. На турниру у Билећи учестовало је 12 клубова са око 200 такмичара.

Међународно првенство у Боди билдингу "Брчко 2011"

На овогодишњем Међународном првенству у Боди билдингу одржаном у Брчком учестовала су и два такмичара ББК Херцеговац из Билеће. Боди билдинг клуб Херцеговац представљали су Милан Даковић у категoрији Јуниора до 75 кг. гдје je заузео пето мјесто, и Горан Вукоје у категорији Класик у којој је заузео четврто мјесто.

РЕЗУЛТАТИ:

ПозЈУНИОРИ ДО 75кгЈУНИОРИ преко 75кгКЛАСИК
1Санел Чекић (БиХ)Дамир Бошњаковић (БиХ)Александар Лекић (БиХ)
2Дејан Јовин (Srbija)Ристо Вујановић (БиХ)Дарко Сенци (Хрватска)
3Кенан Корјенић (БиХ)Иван Неговановић (Србија)Небојша Миленковић (Србија)
4Харис Старчевић (БиХ)
Горан Вукоје (БиХ)
5Милан Даковић (БиХ)

ПозБОДИ ФИТНЕС ФИТНЕС БИКИНИ МОДЕЛ
1Санела Терзо (БиХ)Силва Стојановић (Србија)Жељка Пантић (Србија)
2Маја Гогић (Србија) Адела Еминовић (БиХ)
3  Џенана Ахметспахић (БиХ)
ПозББ до 80кгББ до 90кгББ преко 90кг
1Синиша Бекић (Србија)Дарко Белушић (Хрватска) Перо Томас (Хрватска)
2Дарко Мијић (БиХ)Марио Оџић (Хрватска) Зоран Марковић (Србија)
3Драган Голијан (Србија)Горан Штимец (Хрватска) Мирза Муратовић (БиХ)
4
Мурсел Ахметспахић (БиХ)Амир Ичагић (БиХ)

 

Каратисти трећи у Вишеграду.

http://www.visegrad.rs.ba/wp-content/themes/visegrad/thumb.php?src=http://www.visegrad.rs.ba/wp-content/woo_custom/596-kup-vidoje-andric.jpg&h=380&w=585&zc=1&q=90У Градској дворани у Вишеграду, у организацији Карате клуба "Дрина", одржан је Шести меморијални карате Куп "Видоје Андрић".
На турниру је наступило 490 такмичара из 19 клубова, а у свеукупном пласману каратисти Херцеговца из Билеће заузели су треће мјесто. Друго је припало екипи Романије из Пала, а прво екипи Славије из Источног Сарајева.

Каратисти по навици

У организацији Карате клуба 16-та из Бања Луке одржан је 8. Интернационални Карате куп "Бања Лука 2011".

Све борбе су одржане у спортској дворани Обилићево у Бањалуци. Треће мјесто у екипној конкуренцији припало је КК Славија из Источног Сарајева, друго бањалучком Шотокану а прво Херцеговцу из Билеће са 128 бодова. Најуспјешнији појединци су из Шотокана Бања Лука у мушкој конкуренцији и Херцеговца Билећа у женској конкуренцији. Пехар за најмасовнијег учесника припао је такође Херцеговцу из Билеће.

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК