Одржан први Меморијални турнир "Милан Тасовац - Таса"

Published on 06/11,2017

Рукометни клуб /РК/ хрватске младежи „Дубровник“ побједник је првог Меморијалног турнира „Милан Тасовац Таса“ који је одржан у Требињу, у знак сјећања на овог спортског радника који је оставио неизбрисив печат у развоју рукометног спорта у Херцеговини.

najbolja ekipa na turniru Дубровчани су у финалу резултатом 26:20 побиједили екипу Рукометне академије „Ђукановић“ из Подгорице. Треће мјесто је припало екипи „Херцеговине“ из Невесиња, која је савладала требињски Леотар са 20:15.

Најбољи играч на турниру је рукометаш „Дубровника“ Звонимир Срна, а најефикаснији његов суиграч Лука Беванда. Најбољи голман је Берт Беришај из Рукометне академије „Ђукановић“, док је ласкава титула најперспективнијег играча припала Андреју Тасовцу, сину покојног Милана Тасовца.


najzasluzniji za organizaciju turnira
Спасоје Пекић, који је заједно са Драгишом Кораћевићем, Немањом Бухом и Милосавом Уљаревићем, а уз подршку „Леотара“ и „Херцеговине“, организовао овај турнир, истакао је да је турнир испунио своју основну идеју.

„Окупили смо младе рукометаше, али истовремено одали почаст једном сјајном човјеку и спортском раднику какав је био наш Таса“, каже Пекић.

На овај начин жељели су да се одуже Милану Тасовцу за развој рукомета у Херцеговини, јер је мало познато да је Таса учествовао у формирању свих рукометних клубова у источној Херцеговини.

„Вјерујемо да ће овај турнир постати традиционалан и то је наша обавеза према Таси”, рекао је Миле Уљаревић, предсједник Рукометног клуба „Херцеговина“.

Посебно емотиван тренутак био је обраћање на отварању турнира Светозара Булатовића, некадашњег саиграча Милана Тасовца.

„Привилегија је бити дио овог турнира, али и бити друг и саиграч Милана Тасовца. Он никада неће умријети у нашим сјећањима. Историја или судбина је одредила да је на данашњи дан Таса одиграо посљедњу утакмицу за тадашњи Рукометни клуб ‘Будућност’ против ‘Трепче’ из Косовске Митровице. Ми смо се тада фотографисали, а сада смо фотографију урамили и поклонили породици Тасовац“, са дрхтањем у гласу саопштио је Светозар Булатовић, који је допутовао у Требиње заједно са својим и Тасиним некадашњим саиграчем Небојшом Бољевићем.

АУТОР: Trebinje live.


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК