ФК Херцеговац Билећа

 
Пуно име
Фудбалски клуб Херцеговац
НадимакХео
Основан1935. године
НавијачиЏукеле
СтадионГрадски стадион Билећа
Капацитет2,000
ПредсједникВладимир Кашиковић
ТренерРајко Миленић
ЛигаРегионална лига РС - група Југ
2014-15РФЛ Југ, 4. мјесто

                                   О КЛУБУ:
Фудбалски клуб (ФК) "Херцеговац" основан је 1935. године. Оснивачи клуба су били Миро Попара и Халид Чомић, који су приликом формирања клуба имали подршку од КМЈ. Клуб је углавном окупљао напредне омалдинце и старије из града и околине, и због тога је "Херцеговац" једно вријеме био забрањен. После ослобођења 1945. године обнавља се рад клуба. Име му је било дато по народном хероју и основачу из 1935. године Мири Попари, када га мијења поново у "Херцеговац".
Године 1952. Обласна фудбалска лига Херцеговине промјенила је у Подсавезну лигу, и у тој сезони 1952/53. године "Херцеговац" је освојио треће мјесто, иза требињског "Леотара" и "Борца" из Чапљине. "Херцеговац" је 1963/64. године постао првак Подсавезне лиге и пласирао се у Херцеговачку зону. Дрес "Херцеговца" у вишем рангу 1964/65. године бранили су: Неџад Капиџић, Нуко Капиџић, Новица Табаковић, Љубо Рајковић, Муниб Мујачић, Але Исовић, Жарко Дамјановић, Славко Самарџић, Милан Самарџић, Мијодраг Дунђеровић, Сауд Јагањац, Феко Јагањац, Гојко Пекић, Лазар Анђелковић, Дојчило Ђурић, Енвер Меџанић, Кемо Чамо, Цвијовић... та сезона завршена је на деветом мјесту.

ФК "Херцеговац" Билећа, 1964/65. Горњи ред: Мујачић, Табаковић, Самарџић, Капиџић Нуко, Цвијовић, Ђурић. Доњи ред: Дунђеровић, Дамјановић, Јагањац, Капиџић Неџад, Пекић и Исовић.

Почетком седамдесетих година "Херцеговац" је био на прагу Друге савезне лиге Југославије, група "Југ", јер је најбоља екипа из Херцеговачке зоне имала право преласка у виши ранг. У сезони 1970/71. године само један бод дијелио је "Херцеговца" од пласмана на југословенску сцену, али су заузели друго мјесто иза "Локомотиве" из Мостара. Вицешампионску титулу освојили су: Боро Пешић, Ратко Денда, Мишо Вукоје, Славко Самарџић, Момчило Вукоје, Стипе Милић, Милан Самарџић, Месуд Јагањац, Неџад Селимовић, Новица Табаковић, Драгиша Салатић... док је тренер био Раде Поповић.
Седамдесетих година "Херцеговац" је углавном био члан Херцеговачке Зоне, а у том периоду играли су: Н. Селимовић, Д. Петковић, С. Милић, Ђ. Јововић, Д. Тркља, В. Самарџић, С. Авдић, Р. Бјелица, Н. Капуџић, З. Бодирога, М. Витковић, Д. Вучинић.
Од сезоне 1995/96. године "Херцеговац" се такмичио у Другој лиги Републике Српске, гдје је био један од најстандарнијих екипа у лиги.
Свој највећи клупски успјех "Херцеговац" је остварио 2003/04. године у Другој лиги група "Југ" када је постао шампион и тиме стекао право играња у друштву најбољих.
Међутим у Првој лиги задржао се само једну годину када је заузео посљедње мјесто и испао 2004/05
. године.
Наредне три сезоне "Херцеговац" је играо у Другој лиги, да би реорганизацијом морао да се пресели у нижи ранг 2008. године, али је 2008/09. године постао првак Регионалне лиге група "Југ" и вратио се међу друголигаше, па нажалост поново испао. Сада се клуб такмичи у Регионалној лиги група "Југ".
Посебна улога "Херцеговца" је у деценијама дугом и успјешном раду на његовоњу масовне културе јер традиционално окупља младе играче кроз своју школу фудбала. Млађе селекције "Херцеговца" зато су на такмичењима у својој узрасној групи међу најбољима у Републици Српској.
"Херцеговац" се наручито поноси чињеницом да је угостио бројне велике клубове са бивших југословенских простора а најдражи гост је била "Црвена Звезда" која је у Билећи гостовала чак пет пута.
Клуб располаже својим уређеним стадионим, који је с обзиром на изузетне климатске услове у Билећи, веома погодан за зимски тренинг и припреме других екипа, а стадион прима око 2000 гледалаца.
                                 СЛИКА ЕКИПЕ:
                                                      ИГРАЧИ:
ИМЕ:Душан БЕРАК
ПОЗИЦИЈА:голман
ДАТУМ РОЂ.:24.09.1981.
ИМЕ:Бојан ЈЕФТОВИЋ
ПОЗИЦИЈА:голман
ДАТУМ РОЂ.:07.01.1996.
ИМЕ:Игор МИЛИДРАГОВИЋ
ПОЗИЦИЈА:штопер
ДАТУМ РОЂ.:22.06.1988.
ИМЕ:Александар ЈЕЛИЋ
ПОЗИЦИЈА:штопер
ДАТУМ РОЂ.:24.05.1995.
ИМЕ:Драган ЗВИЈЕР
ПОЗИЦИЈА:штопер
ДАТУМ РОЂ.:20.01.1996.
ИМЕ:Ратко ВОЈНОВИЋ
ПОЗИЦИЈА:штопер/д.бек
ДАТУМ РОЂ.:07.09.1995.
ИМЕ:Лука КРЊЕВИЋ
ПОЗИЦИЈА:лијеви бек
ДАТУМ РОЂ.:02.08.1996.
ИМЕ:Дејан ДЕЛИЋ
ПОЗИЦИЈА:лијеви бек
ДАТУМ РОЂ.:24.03.1996.
ИМЕ:Миодраг РАДОВАНОВИЋ
ПОЗИЦИЈА:десни бек
ДАТУМ РОЂ.:17.01.1996.
ИМЕ:Ђорђо ИВКОВИЋ
ПОЗИЦИЈА:штопер/з.ви
ДАТУМ РОЂ.:24.12.1996.
ИМЕ:Александар МИХИЋ
ПОЗИЦИЈА:средина
ДАТУМ РОЂ.:18.07.1995.
ИМЕ:Александар БАРЗУТ
ПОЗИЦИЈА:средина
ДАТУМ РОЂ.:03.09.1996.
ИМЕ:Милош СТАРОВИЋ
ПОЗИЦИЈА:средина
ДАТУМ РОЂ.:16.06.1992.
ИМЕ:Владан ВУКАЈЛОВИЋ
ПОЗИЦИЈА:средина
ДАТУМ РОЂ.:02.02.1995.
ИМЕ:Марко БИБЕРЏИЋ
ПОЗИЦИЈА:средина
ДАТУМ РОЂ.:23.04.1998.
ИМЕ:Митар ПОПАДИЋ
ПОЗИЦИЈА:средина
ДАТУМ РОЂ.:00.00.1997.
ИМЕ:Миодраг ЗВИЈЕР
ПОЗИЦИЈА:напад
ДАТУМ РОЂ.:20.05.1997.
ИМЕ:Марко ИЛИЋ
ПОЗИЦИЈА:напад
ДАТУМ РОЂ.:22.01.1997.
Адреса: Краља Александра 29, Билећа
Телефон:
059-379-281

КК Херцеговац - КК Хео Билећа

 
Пуно име
Кошаркашки клуб Хео
Надимак-
Основан2012. године
НавијачиЏукеле
ДворанаУниверзална СД Билећа
Капацитет2,000
ПредсједникАндрија Вујовић
ТренерБорис Јокановић
ЛигаПрва лига РС
2014-15Лига 12 - ПЛ БиХ, 10. мјесто


                                 О КЛУБУ:
Кошаркашки клуб (КК) ''Херцеговац'' је основан 1981. године и од тада успјешно је наступао на домаћој и широј спортској сцени. За нешто више од тридесет година постојања одгојио је бројне генерације младих кошаркаша. КК ''Херцеговац'' је нарочито присутан у нашој спортској јавности почетком 21. вијека доспјевши до Премијер лиге 2001. године, и до CHALLENGER КУПА у сезони 2002/03. Клуб се такмичио у Премијер лиги непрекидно од њеног оснивања до 2012. године, када иако је изборио статус премијерлигаша иступа из лиге због финансијских проблема.КК "Херцеговац" због финансијских проблема иступа из Премијер лиге БиХ 2012. године и клуб се гаси.

Од играча који су поникли у КК "Херцеговац" а направили завидну каријеру, истичу се: Жарко Вујовић (Слобода Дита, Локомотива Мостар, Металац Ваљево, Пивоварна Лашко, Слобода Дита), Жељко Бошњак (Југ Дубровник, Раднички Београд, Триглав Крањ, Литиа), Горан Радмиловић (Враце Сарајево, Беовук Београд) и Драган Вујовић (БФЦ Беочин, Пролетер Зрењанин, Јагодина, Полет Керамика Бечеј, Репрезентација Републике Српске), а од млађих играча Милан Милошевић (Слобода Дита, Црвена звезда, Босна АСА БХ Телеком, Керавнос Никозија, Будућност, Златорог Лашко, АЕК Атина, Репрезентација БиХ и Репрезентација Републике Српске) и Драшко Албијанић (Леотар, Слобода Дита, Борац БЛ, Асесфтом Плоестија, Зрињски (Мостар), Кужов, Сутјеска (Никшић), Репрезентација БиХ и Репрезентација Републике Српске).

                            КК ХЕО БИЛЕЋА
Кошаркашки клуб "Хео" је основан 2012. године након што је, због превеликих дуговања, престао са радом Кошаркашки клуб "Херцеговац" који је био члан Заједничке лиге БиХ непрекидно од њеног оснивања. Новоформираном клубу приступио је комплетан билећки играчки кадар, као и младе секције КК "Херцеговац". Клубу је омогућено да прескочи једну лигашку степеницу, а у образложењу се истиче да је та повластица дата Билећи као граду кошарке јер је на утакмицама "Херцеговца", у просјеку било највише посјетилаца у БиХ. Захваљујући овом клубу, кошарка је све више присутна међу младим нараштајима а преко видних резултата његових играча и Билећа се све више афирмише у спортској јавности. Клуб се тренутно такмичи у Првој лиги Републике Српске, са амбицијама за виши ранг.

Клуб окупља око 100 чланова који вриједно раде кроз секције пионира, кадета, јуниора и сениора.

КК "Хео" је суорганизатор популарног СТРЕЕТ БООЛ традиоционалног баскет турнира у Билећи.

                                 СЛИКА ЕКИПЕ:

                                                      ИГРАЧИ:

Славиша ВУКОВИЋ
ПОЗИЦИЈА: центар
ГОДИНА: 28
Александар КУЉИЋ
ПОЗИЦИЈА: крило
ГОДИНА: 29
Лука РАДМИЛОВИЋ
ПОЗИЦИЈА: центар
ГОДИНА: 21

Немања БРАТИЋ
ПОЗИЦИЈА: крило
ГОДИНА: 22
Лазар ТАБАКОВИЋ
ПОЗИЦИЈА: плеј
ГОДИНА: 25
Младен ШОЛАЈА
ПОЗИЦИЈА: бек
ГОДИНА: 26

Срђан МИЧИЋ
ПОЗИЦИЈА: бек
ГОДИНА: 21
Никола АГРАМОВИЋ
ПОЗИЦИЈА: плеј
ГОДИНА: 20
Александар ТУНГУЗ
ПОЗИЦИЈА: плеј
ГОДИНА 16

Ђорђе ДУНЂЕР
ПОЗИЦИЈА: плеј
ГОДИНА: 17
Дарко ИВКОВИЋ
ПОЗИЦИЈА: бек
ГОДИНА: 16
Александар РАДОВАНОВИЋ
ПОЗИЦИЈА: бек
ГОДИНА: 21

Срђан АЛЕКСИЋ
ПОЗИЦИЈА: плеј
ГОДИНА: 18
Ненад БИБЕРЏИЋ
ПОЗИЦИЈА: центар
ГОДИНА: 18
Милош БОШЊАК
ПОЗИЦИЈА: бек
ГОДИНА: 17

Дејан ФРЖОВИЋ
ПОЗИЦИЈА: плеј
ГОДИНА: 18
Милорад БАЋОВИЋ
ПОЗИЦИЈА: крило 
ГОДИНА: 18
Лука САМАРЏИЋ
ПОЗИЦИЈА: центар
ГОДИНА: 17
Адреса: Краља Петра Ослободиоца 22, 89230
Телефон:
059-371-406

РК Херцеговац Билећа

 

Пуно име
Рукометни клуб Херцеговац
НадимакХео
Основан2008. године
НавијачиЏукеле
ДворанаУниверзална СД Билећа
Капацитет2,000
ПредсједникМилош Кулаш
Тренер-
ЛигаПрва лига РС
2014-15Прва лига РС, 12.мјесто

                                 О КЛУБУ:

Рукометни клуб (РК) ''Херцеговац'' основан је давне 1962. године и један је од најстаријих клубова основаних у Билећи. Клуб је за кратко вријеме доспио до квалификација за улазак у Регионалну лигу БиХ, али је поражен од Мостарске "Локомотиве". Старији љубитељи ове игре и данас се сјећају спортске неправде и катастрофалног суђења које је спријечило пласман клуба у виши ранг такмичења. Утакмице су се играле на школском игралишту и редовно је присуствовао велики број публике. Тренер клуба био је Раде Поповић а за клуб су играли: Милан и Славко Самарџић, Слободан Вучинић, Неђо Радмиловић, Божидар Милићевић, Миодраг Костић, Бранислав Михајловић, и голмани Милорад Денда и Неџад Капиџић. Клуб је угашен 1966. године.

Рукометни клуб ''Херцеговац'' поново је основан 2008. године, и од тада се до 2011. године такмичио у другој лиги РС. У сезони 2010/11. године клуб остварује све побједе и као непоражен улази у Прву лигу РС. Захваљујући клубу, рукомет је све више присутан међу младим нараштајима, тако да су завидне посјете на утакмицама овог клуба.

Клуб окупља око 70 чланова који вриједно раде кроз секције пионира, кадета и сениора.

РК "Херцеговац" је организатор традиционалног "Међународног рукометног турнира – Милан Бајовић – Виђен" у Билећи на коме се сваке године окупљају најбоље екипе из региона.

У најуспјешнијој сезони (2010/11) у историји клуба рукометаши "Херцеговца" остварују пласман у Прву лигу Републике Српске, остваривши све побједе у Другој лиги - група Исток. Предсједник Скупштине клуба је Миливоје Радовановић, предсједник клуба је Милош Кулаш, док је секретар клуба Милосав Радмиловић.

                                 СЛИКА ЕКИПЕ:
                                 ИГРАЧИ:
               ИМЕ И ПРЕЗИМE
1.(ГК)     ТАРИК ДИЗДАРЕВИЋ
2.(ГК)     ИГОР САМАРЏИЋ
3.(ГК)
     НЕМАЊА ИВКОВИЋ
4.           НЕНАД СТЕВОВИЋ
5.           ДАРКО СТЕВАНОВИЋ
6.           СЛОБОДАН АРСИЋ
7.           ДЕЈАН АРСИЋ
8.           МАРКО ШАКОТИЋ
9.           СРЂАН САЛАТИЋ
10.         ТОМИСЛАВ ЈОВАНОВИЋ
11.         МИЛОМИР НИНКОВИЋ
12.         ШЕШЛИЈА
13.         МИЛОШ АНТУНОВИЋ
14.         МАРКО АМБУЛИЈА

Адреса: Краља Александра 22, Билећа
Телефон: 065-619-057

ОК Херцеговац Билећа

 
Пуно име
Одбојкашки клуб Херцеговац
НадимакХео
Основан2003. године
НавијачиЏукеле
ДворанаУниверзална СД Билећа
Капацитет2,000
ПресједникБорислав Вукоје
ТренерНебојша Кулиџан
ЛигаПрва лига РС
2012-13Прва лига РС, 9.мјесто

   

Одбојкашки клуб ''Херцеговац'' један је од најмлађих спортских клубова у Билећи. Основан је 29. 11. 2003. године. Одмах на почетку Клуб је окупио бројне љубитеље одбојке, нарочито међу школском омладином.

Клуб окупља око 130 чланица узраста од 1993 до 2000 године, које вриједно раде кроз секције пионира, кадета, јуниора и сениора.

У клубу ради пет тренера на челу са шефом стручног штаба Зораном Видаковићем, који је и селектор и тренер јуниорске репрезентације БИХ.

Због студирања, 2009. године клуб је напустило пет играчица из стандардне поставе (сениорке), па је ипак заузето завидно треће мјесто у Првој лиги РС. Занимљиво је напоменути да је тада првак РС ''Гласинац'' Соколац побијеђен оба пута, и као домаћин и као гост.

Резултат квалитетног рада овог клуба огледа се у резултатима који су постигнути. Тако су пионири вице-прваци РС и БИХ 2010. године, јуниори вице-прваци РС и БИХ 2009. године и кадети прваци РС и БИХ 2010. године, а ОК ''Херцеговац'' је и побједник турнира ''Градишка јесен'' 2009. године.Највећи успјех у историји клуба остварен је 2009/10. године када је клуб се пласирао у Премијер лигу БиХ. У првој сезони у Премијер лиги БиХ 2010/11. године остварен је циљ то јест опстанак у елити. У сезони 2011/12. године екипа Херцеговца поново испада у нижи ранг у Прву лигу Републике Српске.
У сезони 2012/13. године управа клуба опредијелила се да иде у подмлађивање екипе и корача малим али сигурним корацима, истовремено, упорно и стручно радећи са младим. Циљ клуба био је да са најмлађом екипом у лиги оствари опстанак. Зацртани циљ је остварен после Плеј-аута и двомеча са екипом Лакташа, у којем су остварене двије побједе за опстанак међу прволигашима
.

Предсједник клуба је Борислав Бато Вукоје, секретар клуба је Миладин Граховац, а тренер клуба је Небојша Кулиџан.

                                 СЛИКА ЕКИПЕ:
С
                                 ИГРАЧИ:
               ИМЕ И ПРЕЗИМE
1.           АНЂЕЛА БИБЕРЏИЋ
2.           МАРИЈА ДУТИНА
3.           ГОРИЦА ТРКЉА
4.           ЖЕЉКА МАТОВИЋ
5.           НАТАША ШАРЕНАЦ
6.           ЈЕЛЕНА ЋАПИН
7.           АНА ВУКОЈЕ
8.           ЕЛЕНА РАДОВИЋ
9.           МАРИЈА БОЈОВИЋ
10.         МИЛИЦА ДУТИНА
11.         ЈОВАНА БИБЕРЏИЋ
Адреса: Краља Петра Ослободиоца 12
Телефон:
059-370-970 и 059-370-280

КМФ Херцеговац Билећа

 
Пуно име
Клуб малог фудбала Херцеговац
НадимакХео
Основан2009. године
НавијачиЏукеле
ДворанаУниверзална СД Билећа
Капацитет2,000
ПредсједникДрагиша Тркља
ТренерЗоран Вукоје
ЛигаДруга лига РС - група исток
2014-15Друга лига РС група исток - 4. мјесто


                                 О КЛУБУ:
Клуб малог фудбала (КМФ) Херцеговац основан је 2009. године.Клуб је основала група љубитеља малог фудбала из Билеће.Клуб тренира и лигашке утакмице игра у Спортској дворани у Билећи.Први меч КМФ Херцеговац одиграо је 08.11.2009 против КМФ Бања Лука и у тој утакмици су поражени са 6:3, а први тријумф Херцеговац је остварио 16.01.2010 побједивши КМФ Челинац.Највећи успјех у историји клуба је остверен у сезони 2010/11. године када је клуб постао првак 1.лиге РС Група Исток и пласирао се у највиши ранг Суперлигу Републике Српске. У сезони 2011/12. године фудбалери Херцеговца као задњопласирани у Суперлиги Републике Српске испали су у Другу лигу Републике Српске Група Исток.
Екипа
Херцеговца у сезони 2012/13. године играла је са подмлађеном екипом и освојила предпосљедње пето мјесто у Другој лиги РС Група Исток, са три побједе у десет утакмица.
 
                                 СЛИКА ЕКИПЕ:
                                 ИГРАЧИ:
             ИМЕ И ПРЕЗИМЕ            
1.(ГК)     МИОМИР БИБЕРЏИЋ
2.(ГК)     БОЈАН ЈЕФТОВИЋ
3.           БОРИША ВУКОЈЕ
4.           АЛЕКСАНДАР ЈЕЛИЋ
5.           СРЂАН ВУКАЈЛОВИЋ
6.           НИКОЛА КАШИКОВИЋ
7.           АЛЕКСАНДАР МИХИЋ
8.           МАРКО ИЛИЋ
9.           РАТКО ВОЈНОВИЋ
10.         ДЕЈАН САМАРЏИЋ
11.         ДРАГАН ЗВИЈЕР

СК Херцеговац Билећа

О КЛУБУ:
Стрељачки клуб (СК) Херцеговац основан је 2010. године. СК Херцеговац у мају 2012. године добија стрељану која испуњава основне стрељачке норме за ваздушну пушку. У организацији СК "Херцеговац",  29. и 30. септембра 2012. године одржано је прво стрељачко такмичење у Билећи, у далекометном стрељаштву  под називом "БИЛЕЋА ОПЕН 2012". Ово такмичење је привукло велики број такмичара. Поред домаћег Стрељачког клуба "Херцеговац", на такмичењу су учестовали: СК "Први партизан" Ужице, СК "Румија" Будва, СК "Сарајево" Сарајево, СК "Монтенегро" Подгорица и стријелци Специјалне јединице полиције РС. Поред стрељачких клубова, учешће је узело и 25 ловаца из Билеће, Гацка, Калиновика, Будве, Тивта, Цетиња и Подгорице. На овом такмичењу прво мјесто у екипној конкуренцији припало је домаћину СК "Херцеговац" из Билеће. Клуб тренутно броји око 100 чланова. Председник клуба је Жељко Анђелић.

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК