Билећко језеро: "Сомовијада 2011".

06. Августа у Билећи на сплаву "АПОЛОН" је одржана традиционална "Сомовијада" на којој је ове године учестовало 12 посада а укупно 33 такмичара.

Посаде су сачињавали:
1.Пиштињат Обрад, Форкапић Томо и Зупћевић Хасо
2.Миленић Рајо, Миленић Вук, Вукоје Мишо и Сворцан Милан-Мића
3.Радовић Жељко и Вукоје Синиша
4.Миленић Крсто, Парежанин Милица и Парежанин Радивоје-Рале
5.Чворовић Радомир, Тепавчевић Синиша и Милићевић Предраг-Јагуар
6.Пујућ Обрен, Топавловић Мико и Комленовић Сако
7.Лазаревић Синиша, Говедарица Душан, Уљаревић Радомир и Зејак Дарко
8.Ковач Мишо и Бендераћ Љубиша
9.Дамјанац Миомир и Бокић Борко
10.Миленић Николина и Миленић Ристо
11.Видаковић Часлав-Чајо и Ракочевић Милан
12.Шишковић Вујадин, Шишковић Илија и Орбовић Рашо
- У склопу Сомовијаде одржано је и традиционално такмичење у куваљу рибље чорбе "Златни котлић" а ове године је побједила екипа из Никшића у саставу Видаковић Часлав и Ракочевић Милан. Подјељене су и бројне награде, пехари и дипломе како за такмичаре тако и за оне који су увеличали и допринијели да и ова Сомовијада протекне у најбољем реду и веселом дружењу такмичара.
Коначни пласман на Сомовијади 2011. године:
3. мјесто освојила је посада у саставу: Пујућ Обрен, Топаловић Мико и Комленовић Сако а њихов улов износио је 12.70 кг.
2. мјесто освојила је посада у саставу: Милићевић Предраг-Јагуар, Тепавчевић Синиша и Чворовић Радомир њихов улов је износио 16.50 кг.
1. мјесто је освојила посада у саставу: Миленић Крсто, Парежанин Милица и Парежанин Радивоје-Рале а њихов побједнички улов износио је 22.50 кг.

Спонзори Сомовијаде су били: Ресторан и Сплав "АПОЛОН", Алексић Комерц, СТР"Корморан, СТР"Сирена, Јанко З ХАО(кинез), Бобот Милан (Агромеханика-Клек), Рибњак Голден Фиш(Петар Самарџић), мотел "Видиковац", "Бутрекс", Рибњак "Гудељ" и штампарија "Габићи".

ПОГЛЕДАЈТЕ СЛИКЕ СА СОМОВИЈАДЕ 2011:

КЛИКНИТЕ НА СЛИКУ АКО ЖЕЛИТЕ ДА ЈЕ УВЕЋАТЕ

Шахисти други у БиХ

Од 13. до 16. маја у Фојници је одржано 12. кадетско и омладинско првенство Босне и Херцеговине у шаху. На турниру је учествовало 99 најбољих младих шахиста,87 кадета и 12 омладинаца, из 28 клубова широм БиХ,а међу њима је било и 7 младих Билећана.
Билећани су и ове године показали да су понајбољи клуб у БиХ...

У кадетској конкуренцији су први, испред Бијељине и Живиница, а у свеукупном пласману прва је Бијељина са 13 поена, испред Билеће са 12 и Живиница са 8 поена.
Највише медаља; по 6,отишло је у Бијељину и у Билећу. По 4 су отишле у Живинице и Широки Бријег, по 3 у Теслић и Кисељак, а по 2 у Цазин и у Бањалуку, док је по 1 медаља отишла у још 11 клубова.
Билећани који су били на такмичењу остварили су следећи резултат:
Бронзана медаља:
Вујовић Владан
у категорији до 8 година,
Крњевић Марија у категорији до 12 година.
Сребрна медаља:
Попадић Мирјана
у категорији до 18 година,
Суџум Наташа у омладинској конкуренцији
Златна медаља:
Попадић Милица
у категорији до 18 година,
Кокотовић Александар
у категорији до 18 година.
И седми наш шахиста, Милошевић Драгана, је била близу медаље.Требала је ремизирати у задњем колу, али је изгубила и заузела 4. мјесто.
Освајачи златних и сребрних медаља изборили су пласман на свјетско или европско првенство. Попадић Милица и Кокотовић Александар пласирали су се на европско кадетско првенство које ће се одржати у Бугарској почетком септембра.
Попадић Милица се пласирала на свјетско првенство које ће се одржати у Бразилу у октобру.
Суџум Наташа се пласирала nна свјетско омладинско првенство које ће се одржати у Индији почетком августа.

Честитка младим шахистима на великом успјеху уз жељу да им се омогући да оду на поменута такмичења.

Билећки шахисти и ове године међу најбољим

Veliki uspjeh teslićkih šahista

У току прољетног распуста, у Бањи Врућици крај Теслића, одржано је 18.кадетско и омладинско првенство Републике Српске у шаху.
Окупило се близу 100 најбољих младих шахиста из РС, а међу њима је било и 17 младих Билећана. По обичају и ове године су били понајбољи...

 Заједно са Дворовима освојили су највише медаља, по 8, али у екипној конкуренцији Дворовима је припало прво мјесто, а Билећи друго. Треће мјесто је припало домаћину, екипи Теслића.

Медаље код билећана су освојили:

Вујовић Владан у категорији до 8 година - сребрена,
Крњевић Марија у категорији до 10 година - бронзана,
Попадић Мирјана у категорији до 18 година - златна,
Попадић Милица у категорији до 18 година - бронзана,
Кокотовић Александар у категорији до 18 година - бронзана,
Милошевић Драгана у конкуренцији омладинки - сребрена,
Суџум Наташа у конкуренцији омладинки - бронзана,
Дангубић Милан у конкуренцији омладинаца - бронзана.
- Близу медаља били су и Милићевић Дајана којој је припало 4.мјесто, као и Суџум Јован, Радовановић Татјана и Гушић Јелена који су подијелили 4.мјесто. Остали наши шахисти (Радан Јована, Радовановић Бојан, Вучинић Вукашин, Стајић Снежана и Вујовић Валерија) пласирали су се од 5. до 8. мјеста.

Пред најбољим младим шахистима из Билеће је ново такмичење. То је 12.кадетско и омладинско првенство Босне и Херцеговине које ће се одржати у Фојници почетком маја.

Каратисти феноменални

На Палама 30.априла одржан је Десети Васкршњи Куп за каратисте.Учествовало је око 600 такмичара из 20-ак клубова,од чега 55 такмичара Херцеговца.

У суботу 30. априла на Палама се окупило око 600 каратиста из Републике Српске,Србије и Црне Горе.Такмичили су се у катама и борбама у појединачној и екипној конкуренцији.Карате Клуб Херцеговац се показао као најбоља екипа и заслужено освојио Прво Мјесто у укупном пласману.У наш град стигло је око 100 медаља.Иако су каратисти из Источног Сарајева били најбројнија екипа на такмичењу,ипак су се нашли иза Херцеговца.Трећепласирана је била екипа Вележа из Невесиња.Најуспјешнији такмичар је био Вуковић Лука(Херцеговац) и Анђела Тамбур из Славије из Источног Сарајева.

Херцеговац побједник карате купа "Зворник 2011"

У суботу 12.03.2011. гоидне у Зворнику је одржан традиционални karateкарате куп у организацији Карате клуба "Српски соко" из Зворника. На такмичењу је учестовало више од 700 такмичара из 33 клуба из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије. А најбољи на турниру били су каратисти из Херцеговца који су екипно освијили прво мјесто. Друго мјесто припало је каратистима Романије са Пала а треће Славији из Источног Сарајева.

Наши каратисти остварују запажене резултате и у свијету

У Венецији је одржано 7. Свјетско првенство за јуниоре и кадете и Свјетски куп за дјецу.Међу такмичарима са свих континената,из 32 државе,каратисти "Херцеговца", који су бранили боје РС,у свој град вратили су се са најсјајнијим одличјима.

Сви се слажу да је било тешко изборити се за улазак у репрезентацију РС али успјеси каратиста Херцеговца на свим досадашњим такмичењима били су најбоља препорука за учешће у карате елити.

Златни каратисти Херцеговца:

1.Даковић Никола-прво мјесто,кате,први ниво,12 година

2.Милошевић Данијела-прво мјесто,кате,први ниво,13 година

3.Козјак Јелена-прво мјесто,борбе,шобу ипон

4.Бајовић Милош-треће мјесто,борбе појединачно,шобу ипон

5.Ката тим:Милош Бајовић,Владислав Дангубић,Немања Топаловић-треће мјесто

6.Борбе тим:Милош Бајовић,Владислав Дангубић,Немања Топаловић-прво мјесто,шобу ипон

Каратисти "Херцеговца" од 2006. године наступају на светској карате сцени и остварују запажене резултате,што је доказ да се у клубу озбиљно тренира и ради.Иако је конкуренција била изузетно јака квалитет је дошао  до изражаја.

Поводом овог запаженог разултата младих каратиста,начелник Општине Билећа,Драган Бабић,приредио је свечани пријем.Том приликом је истакао да су млади и успјешни спортисти понос Билеће,те да се нада да ће нас,у наредним годинама,обрадовати бројним медаљама и новим успјесима.Начелник општине је,у име Општине Билећа,одликованим каратистима уручио и пригодан новчани дар.

А да њихов успјех није тренутан и случајан доказали су на недавно завршеном 11.-ом међународном карате турниру "Добој опен 2010".На турниру су учествовала 32 карате клуба и 822 такмичара из Србије,Републике Српске и Федерације БиХ,а каратисти Херцеговца и овога пута су показали да су убједљиво најуспјешнија екипа.Друго мјесто у генералном пласману заузела је "Славија" из Источног Сарајева,а треће теслићки "Тигар"

ИЗВИЊАВАМО СЕ ЗБОГ ЗАКАШЊЕЊА СА ОВИМ ЧЛАНКОМ

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК