Каратисти Херцеговца најуспјешнији на Васкршњем Карате купу на Палама

У суботу 27. априла на Палама, у СПЦ "Пеки" одржан је 12. Васкршњи Карате куп на коме је наступило 660 такмичара из 30 клубова из Румуније, Србије, ФБиХ и РС.

Најуспјешнији су били каратисти Карате клуба Херцеговац који су освојили прво мјесто у екипној конкуренцији. Друго мјесто припало је Славији из Источног Сарајева, док су трећи били каратисти Тигра из Теслића. 

За најуспјешнијег такмичара проглашен је Стафан Маврак из Карате клуба Херцеговац из Билеће, док је титула најуспјешније такмичарке припала Нини Тадић из источносарајевске Славије.

Основац други у Дворовима

У Дворовима код Бијељине је од 12. до 14. априла одржано 20. кадетско и омладинско првенство РС у шаху. Шаховски клуб Основац је заузео 2. мјесто.

   

Јубиларно 20. кадетско и омладинско првенство Републике Српске у шаху је одржано у Дворовима поред Бијељине. Окупило је рекордних 149 шахиста из 23 клуба. Из Билеће је отпутовало 14 такмичара који су са 7 медаља заузели 2. мјесто. Освојене су двије златне, двије сребрне и 3 бронзане медаље. Треба рећи да је ово прво такмичење на које су млади шахисти Основца отпутовали без, прије свега, великог човјека а и великог тренера Реље Суџума који је преминуо 5. јануара 2013. године. Из поштовања према Рељи на отварању такмичења је одржана минута шутње. Турнир је отворио Владимир Шакотић, извршни директор Еврпоске шаховске федерације. На отварању је одржан пригодан културно-умјетнички програм. Побједницима су припали пехари, три најуспјешнија такмичара су добила медаље и дипломе, а пласман на Кадетско и омладинско првенство БиХ обезбиједио је и четвртопласирани.

Каратисти Херцеговца први у Добоју

На Карате првенству Републике Српске за кадете и јуниоре који је одржан у Добоју, најуспјешнији је био Карате клуб Херцеговац из Билеће.

http://karateklub-sloga.info/wp-content/uploads/2011/11/2.jpg

Каратисти Херцеговца сакупили су 70 бодова, освојивши 22 медаље од чега највише златних 12, шест сребрених и четири бронзане.

Друго мјесто припало је Карате клубу Славија из Источног Сарајева са 50 бодова и 17 освојених медаља. Трећи по успјешности су били домаћини такмичења каратисти Слоге-Хемофарма из Добоја са 42 бода и 19 освојених медаља.

На Карате првенству Републике Српске за кадете и јуниоре, које је одржано у Спортској дворани у Добоју, учестовало је 28 клубова са 317 такмичара у катама и борбама, у мушкој и женској конкуренцији, појединачно и екипно.

Организатор првенства био је Карате савез Републике Српске, а домаћин и технички организатор Карате клуб Слога-Хемофарм из Добоја.

Одржано Регионално такмичење основних и средњих школа у атлетици

Регионално такмичење основних и средњих школа у атлетици, одржано је у суботу у Требињу на стадиону ФК "Леотар", а окупило је око 120. такмичара из готово свих градова Херцеговине.
http://www.lokoportal.com/images/albumi/130414-atletika/130414-atletika09.jpg

Такмичари су се такмичили у следећим дисциплинама: трчање на 100 и 800 метара, бацање кугле и скок у даљ за основне, тречање  на 100 и 1000 метара, бацање кугле и скок у даљ за средње школе.

На овом такмичењу учестовале су и билећке школе које су имале 13 представника. Најбољи резултат остварио је ученик ОШ "Петар II Петровић Његош" Марко Салатић који је на 100 метара освојио прво мјесто и тако се пласирао на Републичко финале.

Републичко финале биће одржано 27. априла 2013. године у Бања Луци.

СЛИКА: преузето са "Локо портал"

Каратисти Херцеговца први на Карате купу "Зворник 2013"

Карате клуб "Херцеговац" из Билеће укупни је побједник Интернационалног куп такмичења у каратеу "Зворник 2013".

На овом такмичењу Карате клуб Херцеговац представљало је око 50 такмичара у свим узрасним категоријама. Сви такмичари су освојили медаље, а најбоље резултате оствариле су Козјак Јелена, Милошевић Данијела и Братић Марија са по четири златне медаље.

На такмичењу је учествовало 19 клубова са око 500 такмичара. Технички организатор такмичења био је Карате клуб "Српски соко".

Јована Бајчетић спортиста града !

У новој згради општине у Билећи је на Савиндан 27. јануара 2013. године одржано свечано додјељивање награда и признања најбољим спортистима за 2012. годину.

     

Општина Билећа је и ове године као и до сада организовала додјелу признања најбољим спортистима за претходну годину. Организован је свечани ручак уз прикладан програм након чега је услиједила додјела. Треће мјесто је заузео куглаш Марко Тркља који сада наступа за Книн-Ревиту из Бањалуке. Један је од бољих појединаца у Босни и Херцеговини у томе спорту. Други је био осамнаестогодишњи Богдан Шиник. Каратиста који осваја велики број медаља и диплома на разним такмичењима. А за спортисту града 2012. године је изабрана веома млада одбојкашица Јована Бајчетић. Наступа за кадеткиње и за Први тим Одбојкашког клуба Херцеговац. Како нам се чини пред њом је блистава будућност и веома је талентована за овај спорт. Желимо јој све најбоље!

на слици: Богдан Шиник, 2. мјесто

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК