Јелена Козјак најбољи спортиста Билеће, Спасоје Пекић најбољи у избору публике!

Јелена Козјак, чланица Карате клуб Херцеговац одлуком Савјета за спорт изабрана је за најбољег спортисту општине Билеће за 2013. годину.

http://mojahercegovina.com/wp-content/uploads/2013/09/jelena-kozjak.jpg

Јелена карате тренира од првог разреда основне школе, носилац је црног појаса и до сада је освојила преко 200 медаља на разним такмичењима.
У овој години освојила је прва мјеста на Првенствима и разним куповима како у катама, тако и у борбама, екипно и појединачно. И на Међународним такмичењима биљежила је одличне резултате. У Приједору, Зворнику и Бањалуци проглашена је за најуспјешнију такмичарку са по пет-шест освојених медаља.

Јелени је ово друга титулу најбољег спортисте Билеће, а освојила је испред кошаркаша Милоша Фимића (друго мјесто) и фудбалера Стефана Бокића (треће мјесто). 

Најбољи спортиста Билеће у 2013. годину у избору публике је рукометаш Спасоје Пекић. Пекић је освојио 104 гласа на нашој анкети постављеној на друштвеној мрежи Фејсбук и освојио прво мјесто испред одбојкашице Тијане Бошковић.

Пекић је члан Рукометног клуба Дервента, који представља највеће изненађење првог дијела сезоне у Премијер лиги Босне и Херцеговине.
Екипа Дервенте је одиграла одличну полусезону и тренутно заузима треће мјесто у највишем рангу, а један од најзаслужнијих за ове резултате Дервенте је управо Пекић који је био носилац игре ове екипе.

Акнета је трајала од 13. до 27. јануара, а у анкети је учестовало укупно 231 гласач.

50. куп Даниловграда завршен без улова и побједника

У Никшићу је 07.12.2013. године на језеру Крупац одржан 50. трофеј града Даниловграда у спортском риболову удицом на пловак.

На такмичењу које је одржано по лијепом времену, без падавина учестовало је пет екипа, и то: Даниловград, Никшић, Подгорица, Невесиње и СРД "Билећа".
Такмичење се по први пут завршило без улова. Нико од 15 такмичара колико је учестовало није имао рибу. Награде, пехари и медаље нису подијељене, већ само захвалнице. Иако доста такмичара који су учестовали на купу су редовни учесници Свијетских првенства улова једонставно није било, јер риба није "радила".

Испред Спортско риболовног друштва "Билећа" на овом такмичењу су учестовали: Предраг Милићевић, Милан Вучинић и Драго Милошевић.

Каратисти Херцеговца најбољи на карате Купу РС

У Бања Луци је јуче у организације Карате савеза Републике Српске и техничкој организацији Карате клуба 16-а одржан Куп Републике Српске за узраст до 21 године.

На такмичењу је учествовао 31 клуб са око 700 каратиста, а међу њима и 46 такмичара Карате клуба Херцеговац из Билеће. Наши каратисти су освојили највише медаља и освојили прво мјесто у укупном поредку.

Све борбе су одржане у Спортском центру Борик а на такмичању је обиљежен јубилеј 20 година постојања и рада Карате савеза Републике Српске. 

Одржана прва off-road Авантура "Херцеговина 2013"

У Билећи је данас одржана прва off-road Авантура "Херцеговина 2013". Учесници off-road авантуре су возили маршуту Мирловићи - Видиша - Руда - Брезова дола - Крњин камен - Дола - Ситица - Пропластине, дужине 85 километара.

На првој off-road авантури, односно џипијади учестовало је више од 50 посада са возилима из Републике Српске, Црне Горе, Србије, Француске и Њемачке.

 

Окупљање такмичара почело је јутрос у 8 часова, у ресторану Језеро. Свим учесницима су додјељени стартни бројеви и наљепнице за возила, да би у 9 часова, прије почетка главне манифестације одржан дефиле возила кроз центар града, одакле учеснци одлазе пут Мирловића.

У првом дијелу џипијаде возило се уз стрми шумски пут на релацији Раздоље - Долови (Видуша). Други дио етапе садржио је вожњу по травнатој и стрмој подлози (Руда). Затим слиједи испит спретности, тј. полигон у Брезовим долима. Послије полигона услиједила је брзинска стаза Дола - врх Ситнице и на крају успон-ревијални и најзахтевнији дио сусрета Дубока - Пропластина. 

Иако су били идеални временски услови било је и мањих препрека на возилима, али и поред тога сви учесници су стигли до циља.

Бодовање и оцјењивање учесника вршила је искусна судијска тројка, коју су чинили: Александар Дангубић (Билећа), Алекса Алексић (Требиње) и Марко Скиљевић (Гацко).

По завршетку такмичарског дијела сви учесници су се вратили на почетну тачку, у ресторан Језеро. У ресторану Језеро према заслугама учесницима су уручени пехари, дипломе и захвалнице, после чега је настављено дружење уз вечеру и културно умјетнички програм.

Организатор првог off-road сусрета је Планинарско друштво "Горштак" Билећа.
Спонзори такмичења: Општина Билећа - генерални спонзор, АС Commpany, Мљекара Пађени, Аутосервис Пирели, Ник Пром и Зедер Београд.

Цијели ток сусрета обезбјеђивали су припадници МУП-а Билећа, као и медицинско особље.

Каратисти по навици, најуспјешнији на карате купу "Видоје Андрић"

У недељу 13. октобра у дворани у Вишеграду одржан је 8. меморијални карате куп "Видоје Андрић".

На такмичењу је учествовало 560 такмичара из 25 клубова, из Србије и Републике Српске. Организатор такмичења био је Карате савез РС, а техничку подршку имао је од Карате клуба Дрина из Вишеграда.
Након такмичења у катама и борбама титулу најбољег клуба понијела је наша екипа, екипа Херцеговца из Билеће. Другопласирана је била Рогатица, док је треће мјесто припало нашим комшијама из Требиња. За најуспјешнијег такмичара је проглашен Александар Козјак из билећког Херцеговца, а најбоља такмичарка је била Глорија Глуховић из Рогатице.

НАЈАВА: Прва off-road Авантура "Херцеговина 2013"

Планинарско друштво "Горштак" Билећа у сарадњи са компанијом Зедер Београд, организује прву туристичку ревијалну вожњу теренских возила по Херцеговачким врлетима. Манифестација вожње теренским возилима ће се одржати 20. октобра ове године.

Планирана маршута кретања је из Билеће преко села Мирловићи кроз планину Видуша до села Крњин Камен у Љубињској општини, затим кроз Рудине до села Дамље одакле ће такмичари наставити кроз село Звијерина до села Дола и планине Ситница. Важно је напоменути да планирана маршута просјечно доброг возног стања за кретање теренских возила.

У склопу наведеног плана кретања биће следеће дисциплине које могу испробати сви учесници, тј. такмичари по својој жељи:
1. полигон
2. успон
3. ревијални дио сусрета љубитеља off-roadа брзинска стаза уз Ситницу
За све такмичаре ће бити обезбјеђена ужина у природи (печење).
По завршетку такмичарског дијела сви учесници се враћају у Билећу у Ресторан Језеро гдје ће се уручити награде најбољим такмичарима уз вечеру и културно умјетнички програм.

Све информација за прву off-road Авантуру можете добити на број телефона: 065 676 716.

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК