Сомовијада почиње 7. августа

Ресторан и Сплав ''АПОЛОН'' 7.Август 2010 организује традиционалну Сомовијаду
''СОМОВИЈАДА 2010''
-окупљање на сплаву ''Аполон'' у 6х
-почетак такмичења у 7х
-Котизација по екипи 25км
-највише 5 чланова посаде
Проглашење побједника уз свечани ручак и богате награде за прва три мјеста у лову Сома.Кување рибље чорбе и специјалне награде за остале учеснике и госте.
Медијски покровитељ Билећа Спорт.

Контакт телефон +387(0)65-640-775

Видовдански сусрети у Билећи

Видовдан је у част једне од традиционалних манифестација коју карактерише бројност учесника у разним спортским надметањма али и монштво посјетилаца.
Суштина видовданских сусрета су спортски сусрети, односно уличне трке, фудбалски турнир,шаховски турнир, а уз то се укључе и културно умјетничка друштва.
Најбољим такмичарима видовданског турнира уручене су медаље и признања.

А награду је и освојио Александар Кокотовић шахиста иза кога су бријанти резултати остварени на домаћим и међународним такмичењима.
-Шаховске потезе научио сам још као мали од оца Миленка. Члан сам и Шаховског клуба "Основац" из Билеће, који води тренер Реља Судзум и гдје има још доста мојих вршњака добрих шахиста, али је Билећа мени предалеко, па се са њима дружим само за вријеме такмичења - вели Александар.

Савјет за спорт и општина Билећа прогласио је и најбољег спортисту Билеће.
Најбоља међу најбољима је Бошковић Дајана, капитен кадетске селекције одбојкашког клуба Херцеговац који је ове године освојио титулу првака Републике Српске и титулу првака Босне и Херцеговине.

Циљ Видовдански свечаности је очување традиције, историје и културног инедитета српског народа на овим просторима. Организатор Видовданске свечаности је Српско просвјетно и културно друштво Просвјета, а покровитељ општина Билећа.

Видовдански турнир младих Бањалука...

Марија Крњевић из Билеће, Сара Јаћимовић из Брода, Радослав Ћетојевић из Залужана и Александар Бакић из Козарске Дубице побједници су 17. видовданског турнира младих "Бањалука 2010", играног у суботу у граду на Врбасу.

У просторијама ОШ "Георги Стојков Раковски" окупила су се 102 такмичара из свих крајева РС, који су, подијељени у четири узрасне категорије, одиграли 7 кола по Швајцарском систему, уз темпо од 15 минута по играчу.

Турнир је отворио Миленко Малиновић, шеф Одсјека за образовање, здравство и социјалну заштиту у Градској управи.

Дјечаци (први до пети разред, 43 играча): Радослав Ћетојевић (Залужани) 6½, Марко Попадић (Мркоњић Град) и Драган Симић (Теслић) 6, Драган Тодоровић (Теслић) 5½, Ђорђе Симић (Теслић), Драган Домузин (Куљани), Никола Нешић (Руданка), Филип Божић (Драгочај) и Растко Синадиновић (Бањалука) 5, Марко Трифуновић (Бањалука) 4½, Бојан Радовановић (Билећа), Стефан Кондић (Бањалука), Стефан Ђукић (Куљани), Вукашин Вучинић (Билећа), Дејан Марјановић (Бањалука), Сергеј Стевић (Градишка), Немања Цвијић (Мркоњић Град), Жељко Улетиловић (Дервента), Стефан Ћетојевић (Залужани) и Млађан Мршић (Куљани) 4, Илко Перић (Мркоњић Град) и Данило Јанковић (Бањалука) 3½, Милош Милиновић (Градишка), Филип Глишић (Градишка), Милош Марјановић (Градишка), Лука Јагузовић (Мркоњић Град), Владан Пејић (Бањалука), Лука Лакобрија (Бронзани Мајдан), Срђан Костић (Бањалука), Јован Милишић (Дервента), Андреј Ступар (Мркоњић Град), Немања Ћелић (Драгочај) и Марко Љепојевић (Градишка) 3, Коста Јанковић (Бањалука), Стефан Цвијић (Градишка), Сергеј Вученовић (Мркоњић Град) и Милош Симатовић (Бањалука) 2½, Немања Булатовић (Бањалука), Давид Живковић (Градишка), Ђорђе Јанковић (Бањалука) и Милош Гајић (Мркоњић Град) 2, Дражен Каикара (Мркоњић Град) 1½, Андреј Пашалић 1;

Дјечаци (шести до девети разред, 33): Александар Бакић (Козарска Дубица) 6, Стефан Јокић (Пале) и Јован Девић (Градишка) 5½, Јован Суџум (Билећа) и Филип Губо (Бањалука) 5, Марко Бундало (Бањалука), Стефан Милићевић (Билећа), Бошко Шкорић (Козарска Дубица), Стефан Тепић (Дервента), Алекса Караћ (Бањалука) и Драган Драгишић (Горњи Подградци) 4½, Вук Чигоја (Мркоњић Град), Марко Костић (Бањалука), Мирослав Рољић (Мркоњић Град), Димитрије Кучук (Бањалука) и Миленко Савановић (Врбања) 4, Дејан Ђуричић (Бањалука) и Саша Рендић (Бањалука) 3½, Милутин Ћелић (Драгочај), Иван Корићанац (Бањалука), Немања Добрњац (Бањалука), Драго Милошевић (Билећа), Александар Гајић (Бањалука), Бојан Агић (Бањалука) и Божидар Симић (Бањалука) 3, Никола Симић (Теслић), Ђорђе Ђурић (Бањалука) и Ђорђе Берић (Бањалука) 2½, Петар Караћ (Клашнице), Немања Петровић (Врбања), Драгомир Благојевић (Мркоњић Град) и Синиша Ђурић (Драгочај) 2, Стефан Ђурђевић (Врбања) 1½;

Дјевојчице (први до пети разред, 14): Марија Крњевић (Билећа) 6½, Тијана Бабић (Бањалука) 5, Јелена Стјепановић (Куљани) 4½, Бојана Бојанић (Дервента), Јелена Мандић (Драгочај), Владанка Томић (Теслић) и Андреа Поповић (Градишка) 4, Дејана Цвијић (Мркоњић Град) и Јелена Гвозденац (Мркоњић Град) 3½, Александра Гајић (Бањалука) и Дајана Каикара (Мркоњић Град) 3, Бојана Малишић (Дервента) 2½, Анђела Перић (Мркоњић Град) 1½, Ведрана Кесеровић (Бањалука) 0;

Дјевојчице (шести до девети разред, 12): Сара Јаћимовић (Брод) 7, Жана Кокановић (Дервента) 5½, Миланка Томић (Теслић) 5, Драгана Милошевић (Билећа), Милица Бабић (Бањалука) и Татјана Радовановић (Билећа) 4, Јелена Гушић (Билећа) и Јована Милишић (Дервента) 3½, Снежана Стајић (Билећа) 2½, Валерија Вујовић (Билећа) 2, Јована Пена (Мркоњић Град) 1, Драгана Кесеровић (Бањалука) 0.

 

Признања н
ајуспјешнијима, пехаре, медаље, дипломе, новчане и робне награде, подијелили су Јелена Квочка, предсједник Надзорног одбора Школе шаха "Мала рокада", Мирко Злокапа, члан Управног одбора "Мале рокаде", и Тамара Крецељ из Едукативног центра "Колекс".

Такође, награђени су Бојана Бојанић и Андреј Пашалић, најмлађи шахисти, те Стефан Тепић за фаир плаy.

Свим учесницима су уручени пригодни поклони.

Руководилац турнира био је Никола Лакић, који је и затворио такмичење.

Судили су: Момчило Сопренић, Реља Суџум и Слободан Ђукић, а за компјутерско паровање био је задужен Стеван Паштар.

Генерални спонзор је Едукативни центар "Колекс" из Бањалуке, златни спонзор "Глориа лине", спонзори "Хидро-коп", "Елиос", "Чистоћа", "Поп дизајн", "Глас Српски - Графика", пекара "Ђурић" и "ЕИБ Интернатионале", док су покровитељи Административна служба града Бањалука и Министарство породице, омладине и спорта РС.

Организатори су били Школа шаха "Мала рокада" и ОШ "Георги Стојков Раковски".

Гамбит

Центар за унапређење и развој шаха Гамбит из Бањалуке појавио се на овом такмичењу са 16 играча. Најбољи резултат остварила је Тијана Бабић, освојивши сребрну медаљу.

Забиљежена су и три пета мјеста (Милица Бабић, Јелена Мандић и Филип Губо), шести је Марко Бундало, осми Филип Божић, а девети Растко Синадиновић.

Билећанке и ове године на свијетској сцени

Од 20. до 23.маја у Дворовима крај Бијељине одржано је 11. кадетско и омладинско првенство Босне и Херцеговине гдје се окупило више од 80 шахиста из 24 клуба из свих крајева БиХ. Шахисти ШК ”Основац” остварили су запажен резултат. Двије наше шахисткиње су се пласирале на Свјетско, односно Европско кадетско првенство. Милица Попадић била је прва у категорији до 16 година и изабрала је Европско кадетско првенство које ће се одржати у Грчкој почетком септембра, док се Дајана Милићевић, као другопласирана у категорији до 18 година, пласирала на Свјетско кадетско првенство које је планирано у Грузији почетком октобра...

bileca-sahИ остали чланови ШК”Основац” играли су веома добро.Чак петеро њих су заузели четврта мјеста и били су на корак од медаља;Шаренац Наташа до 10 година,Гушић Јелена до 12 година,Кокотовић Александар до 16 година,Суџум Наташа до 20 година и Дангубић Миодраг до 20 година.
Да је поменуто петеро наших шахиста имало мало више среће,а поготово да двије наше студенткиње (Салатић Милица и Драгојевић Александра) нијесу биле спријечене да дођу на такмичење, као и да је нашим најмлађим шахистима,а посебно треба поменути Миљановић Мају која има 7 година и Вујовић Владана који има само 6 година,омогућено да дођу на такмичење вјероватно свеукупни побједник не би се звао ШК ”Дворови”.

Пожелимо Милици и Дајани да им буде омогућено да оду на поменута такмичења.

Билећки шахисти и ове године најбољи!

bileckisahistiОд 8. до 10. априла 2010. године у Бањи Врућици крај Теслића одржано је 17. кадетско првенство РС у шаху. Учествовало је 80 такмичара у 5 старосних група.Чланови ШК“Основац“ и ове године су показали да су далеко најбољи у РС. Од тридесет медаља, колико је подијељено, трећина је припало њима.У Бијељину је отишло 6, у Теслић 5, Бању Луку 3, Дервенту 2 и по једна у Добој, Источно Сарајево, Козарску Дубицу и Мркоњић Град...

У Билећу је дошло 10 медаља и то: златне -Попадић Мирјана у категорији до 16 година и Суџум Јован у категорији до 14 година, сребрне -Милићевић Дајана и Дангубић Милан у категорији до 18 година, Попадић Милица у категорији до 16 година и Вукићевић Никола у категорији до 10 година, бронзане - Суџум Наташа и Милићевић Немања у категорији до 18 година, Кокотовић Александар у категорији до 16 година и Гушић Јелена у категорији до 12 година.

Поменути шахисти поред освојених медаља изборили су пласман и на Кадетско првенство БиХ које ће се одржати за 10-так дана, највјероватније у Бијељини. Поред њих пласман су обезбиједили и Милошевић Драгана у категорији до 14 година и Шаренац Наташа у категорији до 10 година, а близу пласмана су били и Крњевић Марија, Радовановић Бојан и Вучинић Вукашин који су заузели пета мјеста.

У екипном пласману први је ШК "Основац" из Билеће са 42 поена, други ШК "Младост" из Теслића са 26 поена и трећи ШК "Дворови" из Бијељине са 23 поена.

У исто вријеме и на истом мјесту одржано је и Омладинско првенство РС на коме је учествовало само 5 –ро шахиста,а међу њима је био и Дангубић Миодраг који се вратио са бронзаном медаљом. Доминирали су шахисти из Бијељине, а пошто су организатори код додјеле диплома за најбоље објединили ова два такмичења дошло је до промјене на другом и трећем мјесту. ШК“Основац“ и даље је остао први са 45 поена, док је тада на ругом мјесту ШК“Дворови“ са 37 поена,а на трећем ШК“Младост“ са 26 поена.

И Дангубић Миодраг је обезбиједио пласман на Омладинско првенство БиХ које ће бити одржано заједно са Кадетским првенством БиХ.

IV отворени новогодишњи шаховски турнир за дјецу - "Котор 2010"

http://www.bilecainfo.com/site/images/sahisti2.jpg

Ове године турнир је организован у Котору, у Заводу за глувонијему дјецу, за разлику од ранијих година, гдје су турнири одржавани у Рисну. Турнир је отворио предсједник ШС ЦГ Срђа Драгашевић.
Врло лоше вријеме је утицало да одазив на овом, лијепо осмишљеном и добро организованом турниру, број учесника буде мањи него ранијих година.
Из Билећа је стигла „чета“ мала, али одабрана, и од 12 такмичара њих 10 је узело медаље..!!! Свакако, то је велики успјех и њиховог наставника Судзума.
Најбројнији су били ученици проф Горана Томића из Зеленике, па иако су већина њих почетници, у конкуренцији до 14 година освојили су 2 медаље код дјевојчица и једну код дјечака (његов син Данило)..
Занимљиво је да су из Бара стигла само 3 (три) такмичара, и сви су освојили медаље.
Никшићка експедицију предводили су Благојевићи. Матија је заузео прво мјесто у конкуренцији дјечака до 10 година, испред брата Младена, док је Тијана убједљиво освојила прво мјесто у конкуренцији до 12 година, и са резултатом 8,5/9 освојила и велики пехар намијењен најуспјешнијем такмичару. Још 2 медаље су освојили Никшићани, у конкуренцији до 8 година у обје конкуренције (Теодора и Василије)..
У току такмичења агилни организатор Антун Вих је за све такмичаре , осим сендвича и сокова, обезбиједио и пригодне поклоне које им је уручио Дједа Мраз. На крају такмичења, на ред је дошла и „шаховска“ торта.

ПЛАСМАН ПО КАТЕГОРИЈАМА:

ДЈЕВОЈЧИЦЕ

До 8 година:

Бојовић Милица -Бар
Мандић Теодора -Никшић

До 10 година:

Крњевић Марија -Билећа
Шаренац Наташа -Билећа

До 12 година:

Благојевић Тијана -Никшић
Радовановић Татјана -Билећа
Гушић Јелена -Билећа

До 14 година:

Милошевић Драгана -Билећа
Пушара Јована -Зеленика
Милошевић Маја - Зеленика

ДЈЕЧАЦИ

До 8 година:

Радовановић Бојан -Зеленика
Јоличић Александар -Бар
Ђуричковић Василије -Никшић

До 10 година:

Благојевић Матија -Никшић
Благојевић Младен -Никшић
Калинић Михаило -Бар

До 12 година:

Милошевић Драго -Билећа
Попадић Митар -Билећа
Рогановић Владимир -Котор

До 14 година:

Судзум Јован -Билећа
Милићевић Стефан -Билећа
Томић Данило -Зеленика

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК