Билећки шахисти и ове године најбољи!

Published on 04/19,2010

bileckisahistiОд 8. до 10. априла 2010. године у Бањи Врућици крај Теслића одржано је 17. кадетско првенство РС у шаху. Учествовало је 80 такмичара у 5 старосних група.Чланови ШК“Основац“ и ове године су показали да су далеко најбољи у РС. Од тридесет медаља, колико је подијељено, трећина је припало њима.У Бијељину је отишло 6, у Теслић 5, Бању Луку 3, Дервенту 2 и по једна у Добој, Источно Сарајево, Козарску Дубицу и Мркоњић Град...

У Билећу је дошло 10 медаља и то: златне -Попадић Мирјана у категорији до 16 година и Суџум Јован у категорији до 14 година, сребрне -Милићевић Дајана и Дангубић Милан у категорији до 18 година, Попадић Милица у категорији до 16 година и Вукићевић Никола у категорији до 10 година, бронзане - Суџум Наташа и Милићевић Немања у категорији до 18 година, Кокотовић Александар у категорији до 16 година и Гушић Јелена у категорији до 12 година.

Поменути шахисти поред освојених медаља изборили су пласман и на Кадетско првенство БиХ које ће се одржати за 10-так дана, највјероватније у Бијељини. Поред њих пласман су обезбиједили и Милошевић Драгана у категорији до 14 година и Шаренац Наташа у категорији до 10 година, а близу пласмана су били и Крњевић Марија, Радовановић Бојан и Вучинић Вукашин који су заузели пета мјеста.

У екипном пласману први је ШК "Основац" из Билеће са 42 поена, други ШК "Младост" из Теслића са 26 поена и трећи ШК "Дворови" из Бијељине са 23 поена.

У исто вријеме и на истом мјесту одржано је и Омладинско првенство РС на коме је учествовало само 5 –ро шахиста,а међу њима је био и Дангубић Миодраг који се вратио са бронзаном медаљом. Доминирали су шахисти из Бијељине, а пошто су организатори код додјеле диплома за најбоље објединили ова два такмичења дошло је до промјене на другом и трећем мјесту. ШК“Основац“ и даље је остао први са 45 поена, док је тада на ругом мјесту ШК“Дворови“ са 37 поена,а на трећем ШК“Младост“ са 26 поена.

И Дангубић Миодраг је обезбиједио пласман на Омладинско првенство БиХ које ће бити одржано заједно са Кадетским првенством БиХ.


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК