Регионало Такмичење:Кошаркаши четврти, кошаркашице друге

Published on 04/18,2010

Регионално такмичење ученика и ученица основних школа Херцеговине у кошарци одржано је у Берковићима 27. 03. 2010. године са почетком у 9 часова.
Организација је била на високом нивоу, почев од церемоније отварања и дефилеа екипа учесница, као и самог такмичења. Школа организатор „Његош“ Берковићи са руководством и наставним особљем се потрудила и успјела да све прође без проблема.

На самом почетку богатог свечаног програма присутне је у име школе домаћина поздравио директор Г-дин Славко Новаковић, а такмичење је отворио начелник општине Берковићи Г-дин Ранко Лучић. Такође, присутне је поздравила Г-ђица Горица Билак – Виши стручни сарадник за школски спорт у Министарству породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске.

Треба напоменути да је цијела манифестација била значајан догађај за Берковиће, нарочито због прославе 120 година школства у овој општини, као и да је као таква медијски испраћена од стране Радио Телевизије Републике Српске.

Још једном је изражено велико задовољство што су „мање средине“ попут Берковића по први пут ове године преузели обавезу организације регионалних такмичења у оквиру МОИ РС уз жељу да се та пракса настави и у наредним годинама.

Свим учесницима је била обезбјеђена храна и пиће. Такође су уручена признања – дипломе, медаље и пехари екипама према пласману на такмичењу.

Билећу је претстављала ОШ „Свети Сава“ Билећа у конкуренцији мушкараца и заузела 4.мјесто од 6 екипа колико је учестовало.А у женској конкурецији Билећу су представљале кошаркашице ОШ „Петар Петровић Његош“ Билећа које су заузеле 2.мјесто од 3 екипе.

 

ТАКМИЧЕЊЕ У МУШКОЈ КОНКУРЕНЦИЈИ

У мушкој конкуренцији било је пријављено 6 екипа подјељених у двије групе. Након одиграног лига система свако са сваким, коначан пласман је био следећи:

 

Група А:               Поб.-Изг.
1.ОШ „Свети Сава“ Билећа 2 - 0
2.ОШ „Свети Сава“ Гацко  1 - 1
3.ОШ „Његош“ Берковићи   0 - 2

Група Б:                          Поб.-Изг.
1.ОШ „Јован Јовановић Змај“ Требиње 2 - 0
2.ОШ „Веселин Маслеша“ Фоча         1 - 1
3.ОШ „Ристо Пророковић“ Невесиње    0 - 2

ПОЛУФИНАЛЕ:

ОШ „Свети Сава“ Билећа – ОШ „Веселин Маслеша“ Фоча 41 – 45

ОШ „Јован Јовановић Змај“ Требиње – ОШ „Свети Сава“ Гацко 54 – 40

ТРЕЋЕ МЈЕСТО

ОШ „Свети Сава“ Билећа – ОШ „Свети Сава“ Гацко 28 – 45

ФИНАЛЕ


ОШ „Веселин Маслеша“ Фоча – ОШ „Јован Јовановић Змај“ Требиње 41 – 61

1._mjesto_osnovna_skola_jovan_jovanovic_zmaj_trebinjeslavlje_pobjednika_u_muskoj_konkurenciji

Овим је Основна школа „Јован Јовановић Змај“ из Требиња постала РЕГИОНАЛНИ првак у мушкој конкуренцији и тако стекла право учешћа на РЕПУБЛИЧКОМ финалу. РЕГИОНАЛНОМ прваку.

ТАКМИЧЕЊЕ У ЖЕНСКОЈ КОНКУРЕНЦИЈИ

У женској конкуренцији биле су пријављене три екипе, те су тако одигране и три утакмице – свако са сваким које су одлучиле о РЕГИОНАЛНОМ прваку.

ОШ „Свети Василије Острошки“ Требиње – ОШ „Веселин Маслеша“ Фоча 43 – 14

ОШ „Веселин Маслеша“ Фоча – ОШ „Петар Петровић Његош“ Билећа 21 – 23

ОШ „Свети Василије Острошки“ Требиње – ОШ „Петар Петровић Његош“ Билећа 52 – 20

1._mjesto_osnovna_skola_sveti_vasilije_ostroski_trebinje

Овим је Основна школа „Свети Василије Острошки“ из Требиња постала РЕГИОНАЛНИ првак у женској конкуренцији и тако такође стекла право учешћа на РЕПУБЛИЧКОМ финалу.


Републичко финале биће одржано 29.и 30. маја 2010. године у Бијељини, а организатор је Гимназија „Филип Вишњић“ – ТЕЛ: 055/210-642
Свим екипама учесницама РЕГИОНАЛНОГ такмичења дугује се велика захвалност за коректну сарадњу током цијелог такмичења.
Онима који су побједили желим пуно успјеха на Републичком финалу.


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК