БИЛЕЋА ИЗАБРАЛА НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ: Ове године промијењен начин одабира најбољих!

Published on 01/25,2017

На данањој свечаној сједници скупштине Општине Билећа утврђена су признања најбољим спортистима града. За разлику од претходних година дошло је до промјене у избору најбољих спортиста.

Општина Билећа, у складу са Правилником о додјели јавних спортских признања, расписује Конкурс за избор кандидата за добијање јавних спортских признања за постигнуте спортске резултате и унапређење спорта у 2016. години на подручју општине Билећа.

Признање се додјељује за постигнуте значајне резултате на такмичењима у земљи и иностранству и општини Билећа у току године за које се признање додјељује. Такође, за очување спортског угледа клуба за који наступају, за очување моралног лика спортисте и угледа општине и Републике Српске.

У досадашњим изборима за спортисту године Општине Билећа, протеклих година бирали су се спортисти који наступају за билећке спортске клубове. То је било правило којим се водила Комсија за додјељивање јавних спортских признања Општине Билећа.
Ипак, у овогодишњем избору направљен је изузетак или је Општина Билећа промијенила начин одабира спортисте града. Прва два мјеста у избору заузели су билећки спортисти који тренутно не наступају за билећке клубове.

Једна од најбољих одбојкашица Свијета, званично најбоља одбојкашица Србије и сребрена на ОИ у Рију, Тијана Бошковић добиће признање најбољег спортисте Билеће за 2016. годину.

Друго признање припало је БХ репрезентативцу, кошаркашу Милану Милошевићу. Иза Милошевића је једна од најуспјешнијих година у досадашњој каријери, у којој је у дресу грчког АЕК-а биљежио одличне партије.

Трећу награду по реду добиће млади и талентовани каратиста Александар Козјак. Козјак је републички првак у катама и борбама, те репрезентативац Републике Српске.

Одлуку о додјељивању јавних спортских признања доноси начелник општине Билећа на приједлог Комисије за додјељивање јавних спортских признања Општине Билећа.
Комисију за додјељивање јавних спортских признања Општине Билећа именује начелник општине Билећа из редова спортиста и спортских радника и стручњака у области физичке културе.  

Јавна спортска признања Општина Билећа додељује за славу града, Савиндан - 27. јануара 2017. године.


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК