Завршена мини ДФА лига за Источну Херцеговину!

Published on 02/18,2017

Данашњим утакмицама комплетирана је "мини ДФА лига" за регију Источне Херцеговине. Као што смо најавили данас смо добили прваке регија у годиштима 2005, 2008 и 2009, те тако комплетирали програм заједно са већ раније завршеном лигом за 2006 и 2007.

Прваци Источне Херцеговине у склопу ДФА лиге за сезону 2016/17 и они који ће представљати регију на завршном турниру у Сарајеву, 25. и 26. марта 2017. године, су: ФК ЛЕОТАР 2 (2005), ФК ЛЕОТАР 2006 и 2007 у својим годиштима, а у годишту 2008 и 2009 шампион је ФК ЛЕОСТАРС 1.

Данашње полуфиналне и финалне утакмице донијеле су доста узбуђења и вриједи напоменути да је Спортска дворана "Милош Мрдић" била поприште својеврсног спектакла гдје би реално говорећи на посјети и броју гледалаца могли да позавиде и озбиљнији спортски колективи у БиХ и РС. Такође важно је напоменути висок ниво спортске културе гледалишта/родитеља и свих учесника лиге, а шампионима желимо да нас што боље презентују у главном граду БиХ и евентуално обрадују са титулом бар у једном годишту.

2005

Планом предвиђено у наведеним годиштима играле су се полуфиналне и финалне утакмице, као и утакмице за треће мјесто па је тако у годишту 2005 ФК ЛЕОТАР 2 био бољи од ФК ЛЕОТАР 1 у полуфиналу са 6:1, док је у ФК ХЕРЦЕГОВАЦ НИК ПРОМ био бољи од ФК ХЕРЦЕГОВАЦ НО МИ са 2:0.
У утакмици за треће мјесто ФК ХЕРЦЕГОВАЦ НО МИ је био бољи од ФК ЛЕОТАР 1 коначним исходом 3:1, а у финалу је виђена права посластица гдје је ФК ЛЕОТАР 2 побиједио ФК ХЕРЦЕГОВАЦ НИК ПРОМ са 2:0. ЛЕОТАР 2 је постигао 2 брза гола на старту и то из прекида, тачније из аута гдје су голове постигли Медан и Колак те успјешно привели утакмицу крају и тако обезбиједили себи пласман у на завршни турнир.

2008

У годишту 2008 у полуфиналу екипа ЛЕОСТАРС 1 је приказала допадљив фудбал славећи високих 5:1 против ФК ВИКТОРИЈА у полуфиналу, а у другом полуфиналу ФК ЛЕОТАР 1 је славио против ФК ХЕРЦЕГОВАЦ WILLIAMS са 2:1.
У утакмици за треће мјесто ФК ВИКТОРИЈА је славила против ФК ХЕРЦЕГОВАЦ WILLIAMS са 0:2, док у финалној утакмици ФК ЛЕОТАР И ФК ЛЕОСТАРС 1 није било голова, а у извођењу пенала више среће је имала екипа ФК ЛЕОСТАРСА 1, те су са укупних 4:2 остварили пласман у Сарајево на завршни турнир.

2009

У годишту 2009 у полуфиналу су се састали ФК ЛЕОТАР 1 и ФК ХЕРЦЕГОВАЦ гдје је ЛЕОТАР славио са убједљивих 4:0, а другом полуфиналном мечу састали су се ФК ЛЕОСТАРС 1 и ФК ЛЕОТАР 2 гдје је ЛЕОСТАРС 1 такође увјерљиво славио са 5:0 и пласирао се у финале.
У утакмици за треће мјесто ФК ЛЕОТАР 2 славио је против ХЕРЦЕГОВЦА са 4:2. У финалу иста слика као и у 2008. годишту. Поново резултат непопуларан 0-0 и поново је чета некада великог талента југословенског фудбала, Игора Јоксимовића имала више среће те остварила пласман у Сарајево кроз пенал рулет славећи укупно са 3:1.

Организатори и координатори користе ову прилику да се захвале свим учесницима као и публици и локалним заједницама Билећи и Требињу које су препознале овај пројекат као веома битан са аспекта спорта гдје ће дјеца бити одвојена од компјутера, игрица и сличних ствари и почети водити здрав живот.
Посебну захвалност организатори и учесници дугују јавним установама "ТРЕБИЊЕ СПОРТ" и "КУТУРНОМ СПОРТСКОМ ЦЕНТРУ БИЛЕЋА" и њиховим главим оперативцима господину Милану Јанковићу и госпођи Дарији Милидраговић који су се својски потрудили и обезбиједили максималне инфраструктурне услове, те тиме дали нашој дјеци могућност за здрав живот и могућност здравог развоја, а све у склопу стратегије градова Требиња и општине Билеће које су у склопу својих стратегија препознали овај пројекат као један од кључних који води ка здравом начину живота. Захвуљујемо се медијским покровитељима Требиње лајву, Херцеговини промо, Е Требињу, Билећа Спорту и Елта ТВ-у.
Нама као организаторима остаје да се захвалимо на свему и да изанализирамо шта то може боље, тако да у сарадњи са клубовима све ово додатно подигнемо и развијемо што у коначници и јесте циљ. За прву годину ДФА као организација је и више него задовољна.

Семјон Милошевић - координатор ДФА лиге за регију Источне Херцеговине


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК