100 средњошколаца за спорт и културу!

Published on 04/22,2017

У просторијама Ђачког дома у Требињу, предсједници савјета ученика из 17 средњих школа, били су учесници регионалног састанка требињске регије Мреже савјета ученика Републике Српске.

На овом тренингу средњошколци су имали прилику да кроз интерактивне радионице, креативно изражавање, тимске вјежбе, прије свега јачају своје капацитете, особине и вјештине. Разговарано је о тренутној средњошколској проблематици, дефинисане су нове смјернице дјеловања, те изабрано ново руководство регије које чине Олга Штака (предсједник), Николина Калинић (потпредсједник), Марија Крњевић (потпредсједник) и Ања Грубачић (ПР).

Такође, требињска регија мРЕСУРС је 22.04.2017. са почетком у 10 часова у Спортској дворани Милош Мрдић у Требињу, одржала регионалну активност под називом "Наш дан спорта и културе". Ова активност окупила је преко 100 средњошколаца из 17 средњих школа са простора ове регије која у оквиру мРЕСУРС-а обухвата Соколац, Пале, Рудо, Чајниче, Источно Сарајево, Вишеград, Рогатицу, Невесиње, Фочу, Гацко, Билећу, Љубиње и Требиње. Ученици су имали прилику да учествују у одбојкашком турниру и културном програму.
Средњошколски центар "Голуб Куреш" из Билеће у оквиру овог пројекта представљали су Анђела Биберџић, Ђорђе Дунђер и Саво Малешевић.

Један од учесника регионалне активности, ученик трећег разреда средње школе у Источном Сарајеву, истакао је како је ово за њега дивно искуство током кога је упознао много средњошколаца из других локалних заједница Републике Српске, те да је са њима размијенио своје идеје и да се радује сљедећем сусрету.


Comments

Leave a Reply

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК