Билећанин селектор Казахстана!

Published on 04/26,2017

Бивши тренер Партизанових јуниора, Билећанин Бојан Салатић преузео кормило азијске селекције.


Казахстанска кошарка хоће провјерен рецепт - српски пелцер. Зато су кошаркашки челници у Казахстану ријешили да кормило А репрезентације повјере у руке српском стручњаку Бојану Салатићу.

Бивши тренер у млађим категоријама Партизана и репрезентације Србије је добио мисију да са Казахстаном избори пласман на континентално првенство Азије и да на том такмичењу оствари задовољавајући резултат. Казхастан не спада у ред кошаркашких сила Азије и углавном је на континенталним турнирима биљежио просјечне резултате.

Салатић је повјерење у Казахстану заслужио послије само неколико мјесеци квалитетног рада у тамошњем прволигашу Барсу из Атирауа. Он је на почетку прошле сезоне преузео Барс и успео да се пласира у финале гдје је заустављен од стране недодирљиве Астане која доминира казахстанском кошарком и недавно је чак обезбиједила и пласман у плеј-оф регионалне ВТБ лиге гдје ће играти против московског ЦСКА. Добар посао урађен у Барсу је Салатићу отворио врата националног тима Казхастана, па је објединио двије тренерске функције.

Млади стручњак је прошле године са јуниорима Партизана остварио завидан успјех освајањем титуле првака Србије побједом у финалу над Црвеном звездом, дуго година је радио са млађим категоријама црно-бијелих, а био је у неколико наврата и члан стручних штабова Србије на првенствима Европе за млађе селекције.

ИЗВОР: Моцарт Спорт


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК