ПОЛУСЕЗОНА ИЗА НАС: Солидна полусезона за младе одбојкашице

Published on 12/27,2012

После првог дијела сезоне који је садржао 9 кола Одбојкашки клуб Херцеговац у Првој лиги РС заузима 8. мјесто од 10 екипа. После одиграних 9 кола Херцеговац je имаo скор од 4 побједе и 5 пораза.

Екипа Херцеговца је добро стартовала и у првом колу као домаћин савладала екипу Дервенте у дворани у Љубињу резултатом 3:0. Затим је услиједио пораз од Рудара у Угљевику са 3:0, па онда опет тријумф над Црвеном Звијездом из Обудовца резултатом 3:1. У 4. колу наше одбојкашице су оствариле прву побједу на гостовању над екипом Сервитиума у Градишци са 3:0. Онда су стигла четири пораза од: Инове из Бањалуке (3:0), Славије (3:0), Дрине из Вишеграда (3:0) и од екипе Гласинца (3:0). У 9. колу наше одбојкашице су савладале Младост из Рогатице резултатом 3:1. Првенство је настављено без паузе.

У 10. колу ОК Херцеговац је доживио пораз у Дервенти од истоимене екипе резултатом 3:0. Наредно коло је донијело још један пораз од Рудара из Угљевика са 3:0. У 12. и 13. колу Херцеговац је такође доживио два пораза, прво у Обудовцу од Црвене Звијезде резултатом 3:0, па од Сервитиума из Градишке, код куће такође 3:0.
До краја је остало још 5 кола. Вјерујемо у наше одбојкашице и вјерујемо да ће се ОК Херцеговац и наредне сезоне борити у истом рангу такмичења.
Имамо врло младу и неискусну екипу са просјеком од 16.66 година и не можемо им замјерити на овоме за њих добром осмом мјесту.

Екипа Херцеговца и ове сезоне као и прошле има најбољу младу школу у Републици Српској. 90 % Првог тима састављено је од кадеткиња и пионирки ОК Херцеговац. Кадеткиње Херцеговца и ове године, као и годинама у назад као оствариле су пласман на завршницу Републике Српске, која се одржава 2. фебруара 2013. године. Пионирке Херцеговца, иначе браниоци титуле првака БиХ и РС први дио сезоне завршиле су на првом мјесту, и са другопласираном Сутјеском из Фоче пласирале се у други круг такмичења.


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК