Милан Милошевић репрезентативац БиХ

Published on 01/18,2010

Лоши резултати и посљедње мјесто на табели регионалне НЛБ лиге натјерали су челнике Кошаркашког клуба Босна да се баце у потрагу за појачањима.


Овог пута су одустали од праксе да потпишу уговор с неким прецијењеним америчким горостасом и ангажирали репрезентативца БиХ Милана Милошевића, који је до почетка 2010. бранио боје београдске Црвене звезде.

Већ у првој утакмици за сарајевски тим 24-годишњи младић из Билеће је освојио симпатије Босниних навијача. С 21 поеном и 13 скокова предводио је бх. екипу до значајног тријумфа над фаворизираном Унион Олимпијом.


(Милан Милошевић)
Растанак од пријатеља

Мислио сам да Босна има слабији састав, јер се налази на дну табеле. Али, већ на првим тренинзима сам увидио да гријешим. Овдје има стварно сјајних играча, попут Којадиновића, Шеховића и Јовановића.Мене су сви одлично прихватили, а и атмосфера се знатно поправила након побједе на Олимпијом. Сигуран сам да ћемо побјећи с посљедње позиције - каже Милошевић за "Дневни Аваз".

На период проведен у Звезди Милан се не жели освртати, иако ће многи љубитељи кошарке устврдити како није добио праву прилику у београдском клубу.Не жалим што сам потписао за Звезду, али такођер не желим улазити у анализе да ли сам могао добити више простора. Знам само да сам морао отићи, уколико желим напредовати. Желим им све најбоље, поготово мом дугогодишњем пријатељу и саиграчу Елмедину Кикановићу, с којим сам толико тога прошао у репрезентацији, Слободи и Звезди. Морали смо се растати, али и он је свјестан да је за мене најбоље било да одем - говори бх. кошаркаш.

Иако ријетко посјећује родну Билећу, Милан се често види с породицом, родитељима који су у пензији, те млађим братом и сестром.Стално су ме посјећивали у Београду, а вјерујем да ћемо се сада још више виђати. Сарајево је ближе, тако да намјеравају долазити на већину Босниних утакмица у Зетри. И ја пожелим отићи у Билећу, али заиста немам пуно времена за то, јер оно мало слободних дана искористим на мору - говори репрезентативац БиХ.

Поред родног краја, Милошевић сматра Тузлу другим домом.У Тузли сам провео три предивне године. У Слободи сам постао играч, добио шансу и пуно тога научио. И дан-данас пратим њихове резултате и увијек се радујем свим Слободиним побједама.


Учење од Пешића
Прошле сезоне Милошевића је у Црвеној звезди тренирао један од најтрофејнијих европских тренера Светислав Пешић. Врхунски стручњак од којег се може пуно научити, човјек каквог је част познавати. Много воли Босну.Кад смо гостовали у Сарајеву примијетио сам да му није свеједно.Говорио је све најбоље о клубу и времену проведеном међу „студентима“-каже Милошевић.
 
Жао ми је што немам времена чешће долазити у Тузлу, јер ту имам и велики број пријатеља - прича младић који је прве кошаркашке кораке, прије трансфера у Слободу, начинио у Херцеговцу из Билеће.

За приватни живот Милошевић такођер нема превише времена, али већ се распитао о музичким догађајима у Сарајеву којима би желио присуствовати.Знам да ће ускоро ДЈ Моралес наступити у Дому младих, и већ сам договорио с неким колегама из Босне да идемо на тај наступ. Дјевојку тренутно немам, али не оптерећујем се тиме. Кад наиђе, супер. Док се то не деси, није мини овако лоше - истиче Милан за "Дневни Аваз".


Comments

  1. 08/04,2010 | 19:37

    blanknycjeans blanknycjeans blanknycjeans.

Leave a Reply

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК