Ко је најдебљи фудбалер у историји фудбала ?

Да ли сте знали да извијесни Бразилац, некада најбољи фудбалер свијета, због претјеране килаже никако није успјевао да се врати у први тим Коринтијаса током 2010? Истина, њему нису пријетили раскидом уговора, али тужно је што је једно такво фудбалско име себе довело до тога да пред крај каријере постане предмет подсмијеха.

 

http://www.realstreet.co.uk/wp-content/uploads/2009/08/fatty-foulkes.jpg

 

Ми нисмо знали, али смо вас избунарили да је Роналдо, некадашњи ас Барселоне, Интера, Реала и Милана, током вишенедељне паузе због повреде набацио толику килажу да тренеру Адилсону Батисти није падало напамет да га уврсти у тим.Да ствар по Роналда буде много огра, он је с тренинзима почео средином јула, али стомак, због којег није могао да трчи, никако није успевао да скине.

У вријеме када се од фудбалера захтјева да буду затегнути као струне и када челници највећих клубова лакше опраштају вишак љубавних авантура него вишак килограма, готово невјероватно звучи да је на преласку из 19. у 20. вијек у Енглеској љубимац навијача био фудбачер чији је надимак био Дебељко, на шта је он био поносан.Вилијам Фети Фоулк (12. април 1874. - 1. мај 1916. на слици) каријеру професионалног спортисте почео је као играч крикета, али је касније постао фудбалски голман.Био је члан Шефилд Јунајтеда, Челсија и Бредфорда, а 1897. забиљежио је и један наступ та енглеску репрезентацију, против Велса.Ипак, острвским љубитељима фудбала остао је у сјећању због тога што је имао 150 килограма, отуда и надимак Фети (Дебељко)

"Нека ме људи зову како хоће све док ме не зову сувише касно на ручак" говорио је човек због којег су уведени дјечаци који скупљају лопте.

Наиме, док је био члан Челзија, управа је поставила два дечака иза његовог гола да самим присуством ометају противничке играче, али су они почели да Фулку додају лопту када би она изашла из игре, што је у почетку увесељавало публику, адабас је постало неизоставан дио утакмице.Иначе, он се није уклапао ни у уобичајену слику о доброћудности буцмастих.Био је изузетно темпераментан и није се либио да напусти терен уколико би сматрао да се његови дефанзивци не труде довољно.

Фантастичан гол са 60 метара

Фудбалер шпанског нижелигаша Реал Овиеда постигао је погодак екипи Коруха који би се могао кандидовати и за најбољи погодак сезоне иако је сезона још далеко од краја...

Матар Диоп "Мартинс" одузео је једну лопту 10 метара од центра у својој половини, кренуо два корака напријед и опалио према противничком голу. Лопта је у савршеном луку ушла тик испод пречке у мрежу гостијуће екипе чији је голман, у тренутку ударца, стајао на ивици шеснаестерца.

Реал Овиедо је на крају утакмице славио резултатом 2:0.

Пијани судија дијелио црвене картоне

Није први пут да судија у алкохолизираном стању дели правду. Сада се у Чешкој на тај начин 'прославио' Томаш Фидри.
У нижелигашкој утакмици између Тљнец-над-Лабем и Јестраби Лхота звезда је био судија Томаш Фидри. Дјелитељ правде имао је рођендан па је стигао видно пијан. Једва је стајао на ногама, спотицао се по травњаку, а искључио је без разлога и три играча гостујуће екипе.

 

 

Бојали смо се прекинути утакмицу због казне. Не постоји правило које брани пијаном судији да суди, изјавили су из Јестрабија.
Ипак, сусрет је завршен 1:1, јер фудбалери домаћег састава нису желели нападати оштећене госте, а на крају су у савезу поништили утакмицу.

Након сусрета полиција је направила алкотест и судији је измерено 1,94 промила у крви. Могао би бити суспендован на годину дана.

Најљепши фудбалски потези

Мајстори свог заната и одлични техничари...

Два гола за 30 секунди.

Голман Шалкеа је постигао гол из пенала, и његово спорије враћање на гол екипа Бајера из Леверкузена је искористила и постигла гол са пола терена.

Док противник прославља гол, искористи то!

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК