Најмлађи билећани најбољи на Пикси купу "Јахорина 2011"

Published on 08/29,2011

На Јахорини је јуче свечано затворен V традиционални међународни турнир у фудбалу Пикси куп "Јахорина 2011". Један од највећих турнира на овим просторима, окупио је 115 екипа из пет земаља бивше Југославије. Олимпијска планина и олимпијски град Пале били су домаћини преко 1500 младих талената, који су се протеклих дана дружили, играли и такмичили на травнатим теренима.

Пети по реду Пикси куп се трудио направити велика организациона побољшања како би израстао у један од најљепших и најпрестижнијих фудбалских турнира за дјецу на овим просторима. Колико су организатори у томе успјели, показаће реакције и утисци у наредним данима, али и следећи Пикси куп, који има тенденцију да расте и напредује.

Дјачаци, али и дјевојчице које су играле за поједине екипе су се такмичили у четири старосне категорије - 1999,2000,2001. и 2002.

-Турнир за 2002. годишта се играо на терену СЦ Корана у Палама. Играо се систем 5+1, а тимови су били распоређени у 8 група.

На турниру за 2002. годишта заслужено је славила екипа Херцеговца из Билеће која је игром и понашањем на терену и ван њега заслужила симпатије присутних. У финалу је савладана одлична екипа Вранића из Ариља која је важила за највећег фаворита турнира са 3:0. У сусрету за треће мјесто славила је екипа Гласинца са Сокоца, која је савладала ШФ Јанг Бојс из Сарајева са 2:0. За играча који игром највише подсећа на Огњена Коромана проглашен је Радуловић Андрија из Вранића. За играча који игром највише подсећа на Пиксија проглашен је Рајић Никола из Гласинца. Најбољи стрелац турнира био је Ковач Милорад из Херцеговца. Награда за најбољег голмана припала је Бошковић Вуку из Херцеговца, док је најбољи играч туринра био Кнежевић Урош из Вранића.

-Турнир за 2001. годишта се играо на теренима ОС Јахорина и на терену ФК Романија у Палама. Играо се систем 7+1, а тимови су били распоређени у 8 група. На турниру за 2001. годишта прво мјесто је припало екипи Адриатик Сплит, која је у финалу савладала екипу Вујводине из Шида са 4:0. Треће мјесто је припало екипи Болесников Нови Сад која је у сусрету за треће мјесто побједила ФК Најс из Ниша на пенале.


-Турнир за 2000. годишта се играо на теренима ОС Јахорина и на терену ФК Романија у Палама. Играо се систем 7+1, а тимови су били распоређени у 8 група. Пехар побједника је припао екипи Нови Град Сарајево, која је у финалу савладала Вележ из Мостара 2:0. Трећа је била екипа ШФ Пикси, која је у сусрету за треће мјесто побједила Пролетер из Бијељине са 2:0.

Турнир за 1999. годишта се играо на теренима ОС Јахорина и на терену ФК Романија у Палама. Играо се систем 6+1, а тимови су били распоређени у 8 група. Побједник је поново екипа Адриатик из Сплита, којој је ово други побједнички трофеј на турниру. У финалу је савладана Црвена Звезда из Београда са 2:1. Трећа је била екипа НК Шампион Јуниор Илиџа која је у сусрету за треће мјесто побједила ФМ Посавину Обудовац.

Награда за најбољег играча турнура свих старосних категорија припала је Јовељић Дејану играчу Црвене Звезде.

Доминацију на турниру показала је екипа Адриатика из Сплита која је тријумфовала у двије старосне категорије. Нови Град је поново уписао сјајан успјех, освојивши у јакој конкуренцији прво мјесто. Након пет учешћа на турнуру, Херцеговац из Билеће дошао је до једног трофеја. Дјечаци из Херцеговине  показали су завидан таленат и како се турнир ближио крају играли су све боље.


Турнир на Јахорини и у Палама је пратило пуно медија. Ту је била и ТВ екипа СОС телевизије, која ће емитовати детаљну репортажу са Јахорине. 


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК