Херцеговац освојио Бању Луку

Published on 10/14,2010

Каратисти Херцеговца из Билеће побједници су Седмог интернационалног карате купа града Бања Лука, одржаног у организацији КК Шеснаеста. Билећани су наступили с 50 такмичара, а тријумфовали су са 128 бодова, испред домаћина, КК Шеснаеста (86 бодова). Трећепласирани су били каратисти Леотар Плуса из Требиња (62 бода), док је четврти бањолучки Шотокан са 45 бодова. На овој манифестацији учествовало је 350 такмичара из Србије и БиХ.

Задовољни смо како је све протекло, с обзиром на то да су се у исто вријеме одржавала још три купа, у Броду, Вишеграду и Травнику. Међутим, Купа града Бања Лука већ је манифестација традиционалног карактера и самим тим екипе учеснице су мање-више исте из године у годину. Задовољни смо и наступом наших каратиста, иако као домаћини настојимо не стварати превелику конкуренцију. Из тог разлога нисмо примили пехар као другопласирани тим, па смо друго мјесто препустили Шотокану. Куп Града свим екипама је уједно послужио као генерална проба за наступ на Свјетском првенству за млађе узрасне категорије у Италији. Захвалност дугујемо Министарству цивилних послова БиХ, Граду Бања Лука и Министарству породице, омладине и спорта у Влади РС - рекао је предсједник КК Шеснаеста, Миомир Шакић.

Свјетско првенство за млађе узрасне категорији биће одржано од 20. до 22. октобра у Италији, а боје Републике Српске из Шеснаесте браниће девет каратиста и то, борбе, Лука Симић (+30 кг), Бојан Папак (+38), Стефан Штековић (+39), Грета Катић (+49), Милутин Шмуља (+50), Немања Марчета (+65), Бојан Сабљић (+69), Николина Кликић (+70), Предраг Суботић (+74); кате, Сара Вржина. Младе такмичаре Српске предводиће интернационални судија Душко Симић.


Comments

Leave a Reply

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК