ШК "Основац" поново успјешан

Published on 11/30,2009

У току је кадетско првенство нашег града, а најмлађи наши чланови учестовали су на турниру у Бањој Луци.

У суботу, 28. новембра, у Бања Луци је одржано 11. дјечије првенство најмлађих шахиста из Републике Српске. Међу 24 млада шахиста који се учестовали на турниру била су и двојица Билећана. То су најмлађи чланови ШК "Основац" који имају само по 8 година, Никола Вукићевић и Бојан Радовановић.

sah2

Показали су одлично шаховско знање, али им је фалило мало шаховског искуства па су се вратили без медаље, но ипак су награђени књигама и дипломама.

Радовановић Бојан је заузео осмо мјесто, а Вукићевић Никола подијелио треће мјесто, али је ипак остао без медаље која је по додатним критеријима припала Кокановић Кристијану из Дервенте. Сребрена медаља је припала Трифуновић Андреју из Котор Вароши, док је златна медаља и побједнички пехар припао Попадић Марку из Мркоњић Града.

Кадетско првенство нашег града је у току

Кадетско првенство нашег града одржава се по 15. пут. У двије старосне групе такмичење је већ завршено. Најприје су свој турнир одиграли средњошколци, а прошле седмице и ученици у категорији до 14 година тј. ученици 8. и 9. разреда.

РЕЗУЛТАТИ:

Средњошколци:

Златна медаља: Милићевић Дајана и Кокотовић Александар,
Сребрна медаља: Попадић Милица и Милићевић Немања,
Бронзана медаља: Попадић Мирјана и Дангубић Милан.

Категорија до 14 година:

Златна медаља: Милошевић Драгана и Милићевић Стефан,
Сребрна медаља: Стајић Николина и Суџум Јован,
Бронзана медаља: Биберџић Сања и Радовановић Предраг.

У четвртак свој турнир играју ученици 4. и 5. разреда, а наредне седмице ученици 6. и 7. разреда.

Медаље за кадетско првенство нашег града обезбиједио је Љубиша Војновићм наш земљак из Новог Сада, а одлазак двојице наших најмлађих шахиста и њиховог наставника у Бања Луку, и превоз и пансионе, обезбиједио је наш суграђанин Мишо Кисић и бензинска пумпа „Трготранс“.


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК