Билећки основци и средњошколци најбољи на Регионалном такмичењу у рукомету!

Published on 03/22,2015

Регионално такмичење ученика и ученица основних и средњих школа Херцеговине у рукомету, одржано је у Билећи 21. марта 2015. године.

Организатори такмичења били су Средњошколски центар "Голуб Куреш" и ЈУ ОШ "Петар II Петровић Његош", а све утакмице су одигране у спортској дворани у Билећи.

Цијела манифестације протекла је без проблема, у правој спортској атмосфери. Судије, Дарко Стевановић, Мијодраг Капор и Слободан Арсић, су свој посао добро обавили, без примједби од стране учесника.

У мушкој конкуренцији код основаца учествовале су три екипе. Након одигране три утакмице, свако са сваким, побједник је била ОШ "Петар II Петровић Његош" из Билеће.

За најбољег голмана проглашен је Игор Лојовић ученик ОШ "Свети Василије Острошки". За најбољег стријелца проглашен је Борис Ивковић, док је титула најбољег играча припала Вуку Миленићу, оба из ОШ "Петар II Петровић Његош".

У женској конкуренцији биле су пријављене само двије екипе, те је тако одиграна само једна утакмица која је одлучила о Регионалном прваку. ОШ "Јован Јовановић Змај" из Требиња савладала је ОШ "Петар II Петровић Његош".

За најбољег стријелца и играча турнира проглашена је Мирела Јегдић из ОШ "Јован Јовановић Змај". Најбољи голман била је Маја Батинић, ученица ОШ "Петар II Петровић Његош".

И у мушкој конкуренцији код средњошколаца биле су пријављене три екипе: СШЦ "Голуб Куреш" Билећа, СШЦ "Алекса Шантић" Невесиње и Центар средњих школа Требиње.

Најбољи голман био је Владан Кандић из СШЦ "Алекса Шантић". За најбољег стријелца проглашен је Радован Уљаревић, ученик Центра средњих школа, док је титулу најбољег играча понио Филип Бојовић из СШЦ "Голуб Куреш"

У женској конкуренцији код средњошколки била је пријављена само једана екипа, па је Центар средњих школа Требиња без борбе постао првак регије. 

Све екипе побједнице оствариле су пласман на Републичко такмичење. А Републичко такмичење ће бити одржано 18. и 19. априла 2015. године за средње школе, а 16. и 17. маја за основне школе. У обје конкуренције домаћин ће бити Семберска регија, односно град Бијељина.


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК