ЕПИДЕМИЈА УЗЕЛА МАХА: Одгођене три утакмице, само одбојкашице играју!

Published on 11/15,2014

Билећки спортски клубови данас су требали одиграти четири утакмице, а од тога ће бити одиграна само једна. Разлог за три одгађања је епидемија Морбила која је захватила Билећу.

Само ће одбојкашице Херцеговца данас изаћи на терен. Оне ће се у оквиру 8. кола Прве лиге РС од 16 часова састати са екипом Јахорине са Пала. Своје утакмице због епидемије морали су одгодити кошаркаши, рукометаши и футсалери, који су требали стартовати овог викенда.

Кошаркаши Хеа због поменуте епидемије одгодили су утакмицу 2. кола против Спарса, а из истог разлога су тражили да дође до промјене домаћинства утакмице 4. кола против Слободе, а касније и да се утакмица одгоди. Датум одигравања утакмице Слобода - Хео биће накнадно одређен.

Рукометаши Херцеговца одгодили су утакмицу 8. кола Прве лиге РС, у којој су се требали састати са екипом Славије из Источног Сарајева. Нови термин одигравања утакмице највјроватније ће бити 19. новембар.

Клуб малог фудбала Херцеговац данас је требао стартовати са новом сезоном у Другој лиги Републике Српске. У првом колу футсалери Херцеговца састају се са екипом Брчко Здравље из Брчког, а датум одигравања те утакмице биће накнадно одређен.

Јокановић: Са пет играча нисам могао доћи пред најбољу кошаркашку публику у БиХ!

Као гром из ведра неба одјекнула је синоћ информација да кошаркаши из Билеће неће доћи на утакмицу 4. кола Лиге 12. У Тузли је било све спремно за још један спектакл, али…

Тренер ХЕО-а Борис Јокановић каже како су се ствари по његов тим рапидно промијениле у петак послијеподне.

“У нашем граду је проглашена епидемија инфективне болести. Управо због тога тражили смо замјену домаћинства како опасности не би изложили играче Слободе, али и неке наше. Када смо то тражили имао сам 8 играча на располагању. Међутим, јуче је код још тројице константован вирус инфекције тако да сам могао рачунати на само пет играча од којих ни један није заштићено годиште. Зар смо у таквом саставу, са само пет играча, требали да путујемо у Тузлу и играмо пред најбољом кошаркашком публиком у БиХ?

Мислим да не, јер би смо само рушили углед клубова и Савеза. Надам се да ћемо убрзо играти утакмицу у Тузли и да ће моји играчи оздравити”, казао је Борис Јокановић, тренер ХЕО-а за БХбаскет.ба.


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК