МОИ РС у кошарци: Билећани и Требињке регионални прваци

Published on 03/31,2013

Регионално такмичење ученица и ученика основних школа у кошарци, одржано је 30.03.2013. године у Билећи. Домаћин регионалног такмичења била је Основна школа "Свети Сава".

Такимчење је почело у 10:00 часова. Такмичаре је након интонирања химне Малих олимпијских игара Републике Српске поздравио начелник одјељења за привреду и друштвене дјелатности у општини Билећа, г-дин Срђан Кундачина, који је и отворио такмичење.

ТАКМИЧЕЊЕ У МУШКОЈ КОНКУРЕНЦИЈИ
У мушкој конкуренцији било је пријављено 5 екипа подјељених у двије групе. Након разигравања у групама услиједиле су утакмице за пласман.
У финалу су се састали основци ОШ "Јован Јовановић Змај" из Требиња и ОШ "Свети Сава" из Билеће. Бољи су били домаћини такмичења школа "Свети Сава" која је заслужено славила.
У борби за треће мјесто састали су се основци ОШ "Свети Сава" Гацко и
ОШ "Петар II Петровић Његош" Билећа, у тој утакмици побједу је славила екипа из Гацка. Пето мјесто заузела је ОШ "Свети Сава" из Фоче.
 

Основна школа "Свети Сава" из Билеће поново је одбранила титулу Регионалног првака у мушкој конкуренцији и тако се пласирала на Републичко финале, које ће бити одржана 25. и 26. маја у Бијељини.

За најбољег стријелца и играча проглашен је Милош Бошњак, ученик Основне школе "Свети Сава" из Билеће.

ТАКМИЧЕЊЕ У ЖЕНСКОЈ КОНКУРЕНЦИЈИ
У женској конкуренцији су биле пријављене три екипе. Након одигране три утакмице - свако са сваким, побједник је била екипа ОШ "Свети Василије Острошки" из Требиња. Друго мјесто зазузела је ОШ "Свети Сава" из Гацка, а посљедње треће ОШ "Петар II Петровић Његош" из Билећа. За најбољег стријелца у женској конкуренцији проглашена је Ивана Јокановић, ученица ОШ "Свети Василије Острошки" из Требиња. За најбољу играчицу проглашена је Тијана Миљановић, такође ученица ОШ "Свети Василије Острошки" из Требиња.

Овим је екипа ОШ "Свети Василије Острошки" из Требиња и ове године такође постала регионални првак и тиме стекла право учешћа на Републичком финалу.


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК