Судац Един Голаћ украо пиву и зарадио суспензију УЕФЕ и ФСБиХ

Published on 09/25,2011

Након што је бх. судија Един Голаћ украо пиво, због чега га је УЕФА скинула са листе међународних судија, Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Босне и Херцеговине одредила му је петомјесечну суспензију.

Голаћ, који суди и утакмице малог фудбала, у јулу је, испред ФСБиХ добио делегацију за квалификациони Футсал куп у Шкотској (Перт), гдје је, према пријави која је у ФСБиХ стигла из УЕФА, заједно са својим колегом украо боцу пива из хотелског бара?!

Голаћ је, према пријави из УЕФА, иза поноћи провалио у хотелски бар, који је био затворен, одакле је украо пиво. Хотелско особље је пријавило његово понашање контролору суђења на турниру, који је одмах обавио разговор са Голаћем и његовим колегом. Том приликом се обојица признали кривицу, након чега су платили пиво.

УЕФА је у својој пријави против Едина Голаћа навела како овај судија веома лоше влада енглеским језиком, што је заправо један од предуслова како би се уопште нашао на УЕФА листи.Иначе, његов лош енглески највише је дошао до изражаја приликом инцидента у хотелу, када није знао објаснити контролору суђења шта се заправо десило.

Због свега наведеног УЕФА судијски официр обавијестио је ФСБиХ како Един Голаћ више неће бити на листи судија за УЕФА утакмице.

На сједници дисциплинске комисије Фудбалског савеза Босне и Херцеговине због свега наведеног, Голаћу је изречена петомјесечна суспензија.


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК