Мићо чува мрежу у седмој деценији живота

Published on 09/15,2011

Mићо Пејић има 61 годину и најстарији је активни фудбалер у Републици Српској,Босни и Херцеговини,а вјероватно и шире.

http://www.srpskacafe.com/thumbnail.php?file=planeta/Samac_Mico_Pejic__najstariji_aktivni_fudbaler_reportaza_2__758829393.jpg&size=article_medium

Голман Сутјеске из Брвника,села надомак Шамца,каже да никако не може да се растане од фудбала,па и данас, у седмој деценији живота чува мрежу свог матичног клуба који се такмичи у Петој лиги Општинског фудбалског савеза Шамац.

Почео је 1966 године, као 16-годишњак у својој Сутјесци. Током каријере бранио је у многим локалним тимовима: Комбинату из Шамца, Корпару из Гребница, Оштрој Луци, Слоги из Средње Слатине...

Мићо није увијек био међу стативама, него је био и на мјесту нападача - давао голове.Каже да још добро изводи слободне ударце и пенале, па се често и данас упише у листу стријелаца.

"Фудбал је мој живот и не могу да замислим недељу, а да не идем на утакмицу. Ове сезоне резултати нам нису сјајни, али млада смо екипа наравно - не рачунајући мене, па има времена да се поправе резултати".

Целог свог живота живи спортски, без алкохола, без цигарета.Сматра да би то требало да буде путоказ за младе фудбалере.

Пријатељи клуба и поштоваоци Мићине игре одлучили су да му приреде величанствен опроштај од фудбала, још 2003. године, јер им је Мићо те године најавио да ће у 54. години "окачити копачке о клин".У Брвнику је на Мићиној опроштајној утакмици гостовао тадашњи прволигаш РС Омладинац из Бањалуке.

"Био је то празник фудбала у Брвнику - окупио је велики број људи, не само мојих пријатеља из спорта, него и из других професија.Окупило се мноштво народа и приредили су ми пријатељи из мог клуба Сутјеска стварно величанствену фешту.Био сам баш дирнут".

Међутим, послије пар мјесеци "фудбалске пензије" вратио се активном бављењу овим спортом.

"Нисам могао да проводим дане без лопте и поново сам се активирао и од тада па до данас непрекидно сам на голу Сутјеске" , прича Мићо Пејић, иначе аутомеханичар.

Питање које се само по себи намеће јесте: Докле ће Мићо Пејић чувати гол Сутјеске?

"О новом опроштају уопште не размишљам, јер немогу да оставим екипу без голмана, а поготово сада када смо слабији него ранијих година и када моје искуство добро дође млађим фудбалерима.Волим лопту и фудбал и они су симбол мога живота.Мало је фудбалера који играју послије четрдесете године, а ето ја имам 61 и још играм и играћу док год будем могао.Фудбал је мој хоби, а за моју виталност могу да захвалим спортском начини живота". рекао је Пејић.


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК