ФК “Грађански” - клуб високообразованих

Published on 09/15,2011

Фудбалски клуб Грађански из Бијељине основан је на Видовдан 2007. године и са успјехом се такмичи тренутно у Првој општинској лиги ОФС Бијељина, група "запад".

Овај клуб је посебно специфичан, по два куриозизета. Наиме, у клубу је велики број високообразованох фудбалера, али и веома успјешних спортиста у другим спортовима, који носе дрес "Грађанског".

 

http://www.rs-sport.org/images/slike_vijesti/0910_gradjanski.jpg

 

- То је баш интересантно, да имамо толико високообразованих фудбалера, који наступају за "Грађански". Вјерујем да се нити један клуб у РС, а сигуран сам и у БиХ, неможе тиме похвалити. У нашем клубу имамо: седам дипломираних економиста, два инжињера машинства и по једног: инжињера ветарине, правника, наставника физичке културе и професора енглеског језика. Ту су и четворица студената, који ће се врло брзо прикључити горе поменутим високообразованим фудбалерима, прича Богдан

 

Ранкић, пресједник Скупштине клуба, који је и активни фудбалер, баш као и пресједник Управног одбора ФК "Грађански" Дарко Мирић. Управо њих двојица, заједно са Слободаном Николићем су и основачи клуба.

Поред овога, у клубу играју и веома успјешни спортисти у другим спортским гранама, штп додатно даје драж Грађанском.

- Успјешно дрес "Грађанског" носе и Миљан Видовић, актуелни шампион свијета и кик-боксу и капитен репрезентације Србије, потом Синиша Зарић, бивши свјетски шампион и вишеструки шампион Србије и РС у каратеу, а ту су и: Владимир Радовановић и Владимир Вуковић (кошарка), Бојан Радловић (падобранство), Бојан Медић (џудо), Миомир Трифковић, Срђан Љубоја и Срђан Дивчић (рукомет) , истиче Ранкић.

Код ове екипе, занимљив је и њихов слоган - "Више од игре".

- Наш клуб је основан као плод дугогодишњег дружења свих играча и оснивача клуба, а то наше дружење је прерасло у један успјешан спортски колектив на подручју општине Бијељина. Наш слоган под којим наступамо и по коме смо препознатљиви је: "Више од игре". Наш стил игре је однос према дружењу је стварно истински више од игре, завршава Ранкић.


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК