Млади фудбалери Херцеговца гостовали у Београду!

Published on 03/06,2017

Протекле седмице предпионири и пионири Фудбалског клуба "Херцеговац" из Билеће били су гости фудбалских клубова "Звијезда 09" Етно село Станишићи, "Партизан" Београд, "Рад" Београд и "БСК" Батајница.

У оквиру петодневног излета билећки малишани су имали прилику обићи два највећа стадиона у Србији, многе знаменитости Београда, уживо гледати 153. фудбалски вјечити дерби и одиграти неколико квалитетних утакмица против својих вршњака.
Првог дана екскурзије експедиција младих билећких фудбалера, од укупно њих 27, коју су предводили тренери Крсто Миленић и Никола Лисов допутовала је у Бијељину.
У Етно селу Станишићи код Бијељине у вечерњем термину под рефлекторима одигране су двије утакмице против Звијезде 09. И предпионири и пионири су уписали побједе идентичним резултатом 1:0. У Етно селу Станишићи тренери Херцеговца су имали прилику попричати са тренером У17 реп. РС - Перицом Огњеновићем.

Из Бијељине билећки фудбалери су отпутовали у Београд, тачније Батајницу, гдје су са домаћим БСК-ом одиграли такође двије утакмице. Предпионири су одиграли неријешено (1:1), док су пионири Херцеговца славили резултатом 2:0. Предпионири су одиграли и утакмицу против пионира Радничког из Ниша, те изгубили резултатом 6:0.
Након одиграних утакмица будуће наде билећког фубала су обишле стадион "Рајко Митић", трофејну салу ФК Црвена звезда, те стадион ЈНА и трофејне сале ФК и КК Партизан.

Имали су прилику обићи Калемегдан, шетати Кнез Михаиловом, посјетити Завичајни клуб Билећана у Србији у чијој организацији су имали ручак у Дому Војске, а врхунац екскурзије био је 153. вјечити дерби, који су гледали уживо на препуној београдској Маракани.
У балон сали БСК-а дружили су се са Николом Дринчићем и Љубинком Друловићем.

Посљедњег дана одигране су још двије утакмице. На помоћном стадиону ЈНА предпионири су одиграли пријатељску утакмицу са београдским Партизаном. Екипа Партизана је била успјешнија и славила резултатом 4:1.
Пионири Херцеговца били су гости екипи Рада. Утакмица је одиграна на Бањици, а домаћа екипа је уписала побједу резултатом 3:2.

- Ово је једно велико искуство за наш клуб. Ова екскурзија нам је много значила да видимо гдје смо у односу на дјецу из већих центара. Дружење и социјализација дјеце, те промоција нашег града. Ово гостовање ће нам пуно значити у даљем раду са млађим категоријама – истакли су своје прве утиске са путовања тренери млађих категорија ФК Херцеговац, Никола Лисов и Крсто Миленић.


Comments

Leave a Reply

Додај коментар

Коментар ће бити проверен пре него што се објави.

Запамти ме

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК