СЕЗОНА ИЗА НАС: Слаба сезона за првотимце, одлична за млађе селекције

Фудбалери Херцеговца трећу сезону заредом такмиче се у 3.лиги РС Група ЈУГ, а ову сезону завршили су на посљедњем петом мјесту. Пошто за регију Источне Херцеговине нема ранга испод наша екипа ће и четврту сезону заредом играти у Регионалној лиги РС Група ЈУГ. Екипа Херцеговца ове сезоне је одиграла укупно 16 утакмица. Од тога остварила је само двије побједе, два ремија и чак 12 пораза.

Фудбалери Херцеговца сезону су започели убјељивим поразом на гостовању код Жељезнице из Трнова резултатом 5:1. Већ у другом колу наша екипа је код куће уписала побједу против невесињског Вележа резултатом 3:1. После другог кола наша екипа ниже само поразе...

Од другог до 14. кола екипа Херцеговца није освојила нити један бод. А у том периоду бодове Херцеговцу узимали су: Романија у трећем колу (3:0), Рудо у четвртом (1:0), Жељезница у шестом (0:2), Вележ у седмом (3:0), Романија у осмом (0:1), Рудо у деветом (0:1), Жељезница у једанaестом (3:2), Вележ у двaнaестом (0:2), Романија у тринaестом (2:0) и Рудо у четрнaестом колу (2:0).
Екипа Херцеговца серију пораза прекинула је у 16. колу побједом код куће против Жељезнице из Трнова резултатом 4:1. У 17. колу наши фудбалери су поражени у Невесињу од домаћег Вележа минималним резултатом 1:0. У 18. колу наша екипа је код куће дочекала паљанску Романију и одиграла неријешено резултатом 1:1.
У посљедњој сезонској утакмици екипа Херцеговца је код куће дочекала екипу Рудог и поново одиграла неријешено идентичним резултатом као у прошлом колу (1:1).

Фудблери Херцеговца могу се похвалити са чињеницом да су у овој сезони имали најмлађу екипу у лиги.
А дрес Херцеговца у овој сезони 2012/13. године бранили су: Славиша Милојевић (голман), Миомир Биберџић (голман), Бојан Јефтовић (голман), Никола Даковић,
Миле Даковић, Стефан Бокић, Ратко Војновић, Лука Крњевић, Никола Кашиковић, Раде Грубачић, Александар Јелић, Бошко Куљић, Милош Куљић, Милош Старовић, Владан Вукајловић, Александар Михић, Драган Звијер, Никола Дангубић, Никола Бајовић, Раде Илић и Горан Милидраговић. Тренер: Рајко Миленић - Рајо.

               РЕЗУЛТАТИ И ТАБЕЛА:
Регионална лига Републике Српске је трећи ранг такмичења у Републици Српској. Постоје четири Регионалне лиге које су подијељене територијално и организационо према припадности матичним Подручним фудбалским савезима. Регионалне лиге броје по 14 чланова, изузев РЛ Југ, гдје је тај број мањи због недовољног броја клубова који узимају учешће у такмичењу. Регионална лига РС Група Југ састављена је од тимова из ПФС Сарајевско-романијске регије и ПФС Требиње.
У сезони 2012/13. године у РФЛ Југ такмичило се пет екипа, и то: Вележ из Невесиња, Романија из Пала, Херцеговац из Билеће, Жељезница из Трново и Рудо из Рудог.
Првак РФЛ Југ пласира се у Другу лигу РС Група Исток, док другопласирана екипа игра бараж за попуну Друге лиге против другопласиране екипе из РФЛ Исток.
КОЛО ДАТУМ ДОМАЋИН   ГОСТ РЕЗ.

1. 26.08.12. Жељезница - Херцеговац 5:1
 
2. 02.09.12. Херцеговац - Вележ 3:1
 
3. 09.09.12. Романија - Херцеговац 3:0
 
4. 16.09.12. Рудо - Херцеговац 1:0
 
5.
Слободан 
6. 30.09.12. Херцеговац - Жељезница
0:2

 
7. 06.10.12. Вележ - Херцеговац 3:0
 
8. 17.10.12. Херцеговац - Романија 0:1
 
9. 24.10.12. Херцеговац - Рудо 0:1
 
10.
Слободан 
11. 31.03.13. Жељезница - Херцеговац 3:2
 
12. 10.04.13. Херцеговац - Вележ 0:2
 
13. 14.04.13. Романија - Херцеговац 2:0
 
14. 21.04.13. Рудо - Херцеговац 2:0
 
15.
Слободан 
16. 04.05.13. Херцеговац - Жељезница 4:1
 
17. 12.05.13. Вележ - Херцеговац 1:0
 
18. 19.05.13. Херцеговац - Романија 1:1
 
19. 26.05.13. Херцеговац - Рудо 1:1
 
20.
Слободан 
Tабела:

1.Вележ       16 10 3  3   +9 33

2.Романија    16 9  4  3  +16 31

3.Жељезница   16 6  3  7   -4 21

4.Рудо        16 5  4  7   -3 19

5.Херцеговац  16 2  12 -18  8

               ОМЛАДИНСКИ ПОГОН:
Као и сваке године и ове одличне резултате биљежиле су младе селекције фудбалског клуба Херцеговац.
Кадети и пионири такмичили су се у ПФЛ И. Сарајево-Херцеговина, у којој су учестовали клубови из ПФС Сарајевско-романијске регије и ПФС Требиње.
Кадети су у конкуренцији од осам екипа освојили прво мјесто, док су њихове млађе колеге у конкуренцији од десет екипа освојили друго мјесто.
Одличне резултате ове сезоне биљежили су млађи пионири и пијетлићи фудбалског клуба Херцеговац.
На петом Међународном турниру "Љубинко Акшам - Требиње 2012" учестовале су и млађе селекције ФК Херцеговац. Дјечаци 2002. годиште и млађи остварили су велики успјех пласиравши се у финале. У конкуренцији од 14 екипа у финале су се пласирали играчи Херцеговца и београдског Партизана.У финалу побједу су однијели фудбалери Партизана резултатом 2:0.

alt
Млађи пионири Херцеговца освојили су прво мјесто на  осмом по реду "Васкршњем турниру - Невесиње 2013".
На овом турниру за дјечаке рођене 2000. и 2001. године поред Херцеговца учестовали су: домаћин турнира невесињски Вележ, Младост из Гацка и Школа фудбала Пикси из Пала. Млади фудбалери Херцеговца у финалу турнира савладали су домаћи Вележ резултатом 2:0, а голове за билећане постигли су Вук Миленић и Сретен Милошевић. За најбољег играча турнира проглашен је Вук Миленић, играч Херцеговца.

СЕЗОНА ИЗА НАС: Младе одбојкашице кроз бараж изборилe прволигашки статус

Управа женског одбојкашког клуба Херцеговац, у протеклој сезони, опредијелила се да иде у подмлађивање и корача малим али сигурним корацима, истоврамено, упорно и стручно радећи са младим.
Такав приступ обавезама донио је низ усјешних резултата. Системски рад са младима условио је да је на сцени итекако успјешна генерација. Примарни циљ првог тима у овој сезони био је опстанак међу прволигашима, који је остварен после двомеча у баражу.

Одбојкашице Херцеговца сезону су започеле побједом против Дервенте резултатом 3:0. Ту утакмицу као домаћин екипа Херцеговца је одиграла у Љубињу, због радова на поправци подлоге у Спортској дворани у Билећи. У другом колу наше одбојкашице су гостовале у Угљевику код екипе Рудара и поражене резултатом 3:0. У првој утакмици одиграној у Билећи, у трећем колу одбојкашице Херцеговца су савладале Црвену Звијезду из Обудовца резултатом 3:1. У четвртом колу билећанке су наставиле са одличним играма и дошле до првих бодова са "стране" побједом у Градишци против Сервитиума резултатом 3:0.
У петом и шестом колу одбојкашице Херцеговца су играле утакмице код куће. У обадвије утакмице наше одбојкашице су доживјеле убједљиве поразе резултатом 3:0, од двије водеће екипе на табели, у петом од Инове и шестом од Славије. У седмом колу екипа Херцеговца је гостовала код зворничке Дрине и поражена резултатом 3:1.Са домаћим поразима наставиле су одбојкашице Херцеговца и у осмом колу, у којем су дочекале Гласинац и поражене резултатом 3:0. Серију од четири пораза и четири кола без бода екипа Херцеговца је прекинула на гостовању у Рогатици побједом против Младости резултатом 3:1. После побједе у Рогатици поново је услиједила серија од четири пораза. У 10. колу одбојкашице Херцеговца поражене су од Дервенте (3:0), 11. колу од Рудара (0:3), 12. колу од Црвене Звијезде (3:0) и у 13. колу од Сервитиума (0:3). Поразом од Сервитиума код куће завршен је први дио сезоне. 

И у другом дијелу сезоне наставила се серија пораза. Одбојкашице Херцеговца поражене су у 14. колу у Бања Луци од Инове резултатом 3:2, али су прекинуле бодовни пост од четири кола. Бод освојен против Инове био је и једини у другом дијелу сезоне, у којем су билећанке рађале поразе. У 15. колу поражене су од Славије (3:0), у 16. колу од Дрине (1:3), у 17. колу од Гласинца (3:1) и у посљедњем 18. колу од Младости из Рогатице резултатом 1:3.

Одбојкашице Херцеговца лигашки дио сезоне завршиле су на предпосљедњем 9. мјесту са 4 побједе и 14 пораза, сакупивши 13 бодова из 18.кола. Као предпосљедње наше одбојкашице су играле бараж за опстанак у Првој лиги РС.
Екипа Херцеговца у баражу за опстанак у Првој лиги Републике Српске играла је против пораженог из меча првака Других лига РС, тј. екипе Лакташа. С обзиром да се у Лакташима тих дана одржавало ЕП за кадете и финални турнир АБА лиге, те да је због тога дворана у којој ОК Лакташи одигравају своје утакмице као домаћин била заузета, клубови су постигли договор да се обије утакмице одиграју у Билећи. Прва утакмица одиграна је у петак 19. априла, а друга већ у суботу. У првој утакмици наше одбојкашице су славиле убједљиву побједу резултатом 3:0, да би сутрадан поново савладале ривала из Лакташа резултатом 3:1.

За најмлађи тим 1.лиге РС наступале су: Емилија Ивановић, Катарина Вујовић, Марија Дутина, Горица Тркља, Тања Јањић, Жељка Матовић, Зорица Милидраговић, Светлана Лисов, Невена Бабић, Јована Бајчетић, Анђела Биберџић, Сања Томашевић, Тамара Витковић и Васа Радовановић. Тренер: Небојша Кулиџан.

               РЕЗУЛТАТИ И ТАБЕЛА:
Одбојкашки савез Републике Српске основан је 27. марта 1993. године. Данас у оквиру Одбојкашког савеза Републике Српске активно дјелује 52 одбојкашка клуба, од којих 34 у женској и 18 у мушкој конкуренцији, са регистрованих 3500 одбојкаша и одбојкашица. Систем такмичења  састављен је од такмичења у првим и другим лигама. Прва женска лига броји 10 клубова, обије Прве мушке лиге сачињава по 6 клубова.
Сваке године се организује такмичење млађих категорија. Пионири и пионирке играју пионирске лиге на територијално са завршним финалним турниром, док се кадетска и јуниорска првенства одржавају путем Куп система са завршним турниром.
У сезони 2012/13. године у Првој женској лиги РС такмичило се десет екипа, и то: Славија из Источног Сарајева, Инова из Бања Луке, Рудар из Угљевика, Црвена Звијезда из Обудовца, Младост из Рогатице, Гласинац из Сокоца, Дрина из Зворника, Дервента из Дервенте, Херцеговац из Билеће и Сервитиум из Градишке.
Првак Прве лиге РС остварује право такмичења у Премијер лиги БиХ. Посљедњопласирана екипа губи статус прволигаша, док посљедњопласирана игра Плеј-аут са пораженим прваком Друге лиге Републике Срспке за опстанак/улазак у Прву лигу РС.
КОЛО ДАТУМ ДОМАЋИН   ГОСТ РЕЗ.

1. 29.09.12. Херцеговац - Дервента 3:0
 
2. 06.10.12. Рудар (У)
- Херцеговац 3:0
 
3. 14.10.12. Херцеговац - Црвена Звијезда 3:1
 
4. 20.10.12. Сервитиум - Херцеговац 0:3
 
5. 27.10.12. Херцеговац - Инова 0:3
 
6. 03.11.12. Херцеговац - Славија 0:3
 
7. 10.11.12. Дрина (З)
- Херцеговац 3:1
 
8. 17.11.12. Херцеговац - Гласинац 0:3
 
9. 25.11.12. Младост (Р) - Херцеговац 1:3
 
10. 01.12.12. Дервента - Херцеговац 3:0
 
11. 08.12.12. Херцеговац - Рудар (У)
0:3
 
12. 15.12.12. Црвена Звијезда - Херцеговац 3:0
 
13. 22.12.12. Херцеговац - Сервитиум 0:3
 
14. 03.03.13. Инова - Херцеговац 3:2
 
15. 09.03.13. Славија - Херцеговац 3:0
 
16. 15.03.13. Херцеговац - Дрина (З)
1:3
 
17. 23.03.13. Гласинац - Херцеговац
3:1
 
18. 30.03.13. Херцеговац - Младост (Р)
1:3
 
Tабела:

1.Славија         18 17  1  +42 50

2.Инова           18 16  2  +38 47

3.Рудар           18 10  8   +6 30

4.Црвена Звијезда 18 10  8   +7 29

5.Младост         18  9  9   -2 25

6.Гласинац        18  8  10 -10 25

7.Дрина           18  7  11 -13 23

8.Дервента        18  7  11 -14 20

9.Херцеговац      18  4  14 -26 13

10.Сервитиум      18  2  16 -34  8

               ОМЛАДИНСКИ ПОГОН:

Одбојкашки клуб Херцеговац и ове сезоне као и годинама у назад посебно је поносан на резултате омладинских селекција. Пионирке, кадеткиње и јуниорке су учестовале на завршним турнирима за првака Републике Српске. Јуниорке су освојиле четврто, пионирке треће а кадеткиње друго мјесто.

Завршица за првака Републике Српске за кадеткиње одиграна је у Билећи, 2. фебруара 2013. године. На завршници су учестовале три екипе: Јединство из Брчког, Славија из Источног Сарајева и домаћин турнир Херцеговац из Билеће. Систем такмичење био је Бергеров, свако са сваким. Укупно су одигране три утакмице тј. три кола која су одлучила о прваку. У првом колу одбојкашице Хецеговца су убједљивим резултатом 3:0 савладале гошће из Источног Сарајеве, екипу Славије.
У другом колу екипа Славије је славила побједу против Јединства после пет сетова резултатом 3:2. У посљедњем 3. колу кадеткињама Херцеговца био је довољан и минималан пораз за подизање пехара намјењеном прваку РС. Ипак, екипа Јединстава успјева доћи до максималне побједе резлтатом 3:0 и до нове титуле првака Републике Српске у кадетској конкуренцији.

Завршни турнир за првака Републике Српске у јунорској конкуренцији одигран је 27. и 28. априла 2013. године у Источном Сарајеву. На турниру су учестовале екипе: Јединство из Брчког, Инова из Бања Луке, Херцеговац из Билеће и домаћин турнира Славија из Источног Сарајева. На турниру су одиграна три кола после којих смо сазнали име новог јунориског првак РС. Одбојкашице Херцеговца у провом колу су поражене од бањалучке Инове резултатом 3:2, иако су водиле 2:0 у сетовима. У другом колу бољи од наших јуниорки био је домаћин славивши резултатом 3:1.И у посљедњем 3.колу одбојкашице Херцеговца поражене су од новог првак екипе Јединства резултатом 3:0.

Турнир најбољих екипа из РС у пионирској конкуренцији одржан је 11. и 12. маја 2013. године у Градишци. На турниру поред домаћина екипе Козаре учестовали су: Јединство из Брчког, Славија из Источног Сарајева и Херцеговац из Билеће. Пионирке Херцеговца у првом колу играле су против Јединства и поражене после драме у пет сетова, резултатом 3:2. Пораз од Јединства оставио је трага на билећанке, па су поражене у другом колу од источносарајевске Славије резултатом 3:1. У посљедњем трећем колу одбојкашице Херцеговца савладале су домаћу екипу Козаре резултатом 3:1, што им је било довољно за треће мјесто на турниру.

Кадеткиње Визуре првакиње Србије, Тијана Бошковић МВП.

Одбојкашки клуб Визура Вол Арт освојио је титулу првака Србије у конкуренцији кадеткиња. Екипа Визуре предвођена Тијаном Бошковић освојила је прво мјесто на Финалном турниру Првенства Србије.

http://www.ossrb.org/main/vesti/13/kfz2.jpg

Друго мјесто освојила је Црвена Звезда, треће ТЕНТ из Обреновца, док је четврти био Итон Срем Темпо из Сремске Митровице.

Финални турнир за првака Србије у конкуренцији кадеткиња одржан је од 07. до 09. јуна у Спортском центру Визура у Београду. Технички организатор турнира била је екипа Визуре Вол Арт.

Екипа Визуре до друге титуле заредом дошла је непоражена, са три побједе. У првом колу Визура је са убједљивих 3:0 савладала ТЕНТ из Обреновца. И у другом колу Визура је славила максималним резултатом 3:0, против Итон Срема Темпо из Сремске Митровице.
У одлучујућем трећем колу састале су се до тада двије непоражене екипе Визура Вол Арт и Црвена Звезда. Екипа Визуре је после маратона у пет сетова успјела доћи до побједе и одбранити титулу првака Србије.

А најбоља међу најбољим била је Тијана Бошковић, коректор Визуре Вол Арт која је проглашена за најбољег играча (МВП).

Тијана Бошковић је ове сезоне пружала одличне партије и у првом тиму Визуре, гдје је била стандардни првотимац.

Пораз рукометаша за крај одличне сезоне

Рукометаши Херцеговца поражени су у 22.колу 1.лиге РС од екипе Теслића резултатом 30:18.

Рукометаши Херцеговца поражени су у посљедњем 22.колу Прве лиге Републике Српске.Екипа Херцеговца изгубила је од екипе Теслића из истоименог града резултатом 30:18.
Теслићани су већ после првих 30.минута имали великих +8 (16:8), да би у наставку повећали предности и утакмицу рутински привели краја. Рукометни клуб Херцеговац ову сезону у Првој лиги РС завршио је на 9.мјесту са 8 побједа и 14 пораза, сакупивши 24 бода.

 
22.коло 1.лиге РС у рукомету
РК Теслић - РК Херцеговац 30:18 (16:8)
СД Теслић, недеља 02.06.2013. године, 18:00

Билећки риболовци одмјерили снаге

Билећки риболовци данас су се на општинском нивоу такмичили у лову рибе удицом на пловак на Билећком језеру, које је организовало њихово Спортско риболовно друштво. Прво мјесто заузео је Предраг Милићевић са 990, друго Милош Кулаш са 820, док је на трећем Милан Вучинић са 690 грама улова.

Miloš Kulaš, Predrag Milićević i Milan Vučinić

Милош Кулаш, Предраг Милићевић и Милан Вучинић

Судија на турниру Мирко Черовић, који је члан Управног одбора СРД „Билећа“, каже да није било кише у току такмичења, али да је рад рибе због измјене ваздушног притиска и великог дотока хладне воде у Билећко језеро последњих дана, био лошији него иначе.

Милан Вучинић за „Моју Херцеговину“ каже да је риба слабо радила, али да је, ипак, задовољан постигнутим резултатом. Редовно учествује на разним такмичењима, а, како каже, нада се да ће општина више подржати СРД „Билећа“ како би услови за риболов били бољи.

Овај турнир традиционално се одржава од 1994. године, а ове године Друштво ће организовати и „Тројчиндански куп“ на који ће бити позвана и друштва из бивше Југославије.

IMG_0759

Моја Херцеговина – Јелена Денда

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК