Младе селекције Херцеговца на "Пикси Куп-у 2011"

Школа фудбала "Пикси" од 25. до 28. августа на Јахорини и у Палама организује 5 по реду традиционални, међународни турнир у фудбалу "Пикси куп 2011" Јахорина.

Јахорина и Пале ће бити домаћини једног од највећих турнира овог типа на овим просторима. Турнир ће се играти у четири категорије 1999, 2000, 2001 и 2002. годишта на теренима на Јахорини и Палама.

Ове године ће бити "јачи" за екипу београдског Партизана, први пут на турниру учествује и једна екипа из Словеније. Ту је неколико нових екипа из Хрватске, Црне Горе и БиХ, укупно 62 клуба, 115 екипа, преко 1000 учесника.  

На турниру ће бити млади таленти из свих дјелова бивше Југославије, а најталентованије ће пратити бројни тренери и скаути великих клубова. 

На турниру ће учестовати и наши дјечаци, Фудбалског клуба Херцеговац који су и предходник година учестовали са доста успјеха.

Генерални покровитељ турнира су општина Пале и Олимпијски центар Јахорина.

Кадети Херцеговца освојили турнир у Невесињу

У склопу 136.Невесињске олимпијаде у Невесињу је одржан кадетски кошаркашки турнир. На турниру су учестовала 94 и 95 годишта. http://www.kraljevo.com/ibarskenovosti/2005/slike/kk_sloga_02.jpgТурнир је трајао два дана 12 и 13 августа. На турниру је учестовало 6 екипа. Поред домаћина Вележа на турниру су учестовели Тхундерси из Мостара, Седмица из Подгорице, ОКК Прњавор из Прњавор, Леотар из Требиња и Херцеговац из Билеће. Кошаркаши Херцеговца у финалу након продужетака савладали су ОКК Приједор. Екипа Херцеговца је уписала четири побједе у четири утакмице и заслужено заузела прво мјесто. За најбољег играча турнира проглашен је играч Херцеговца Лука Радмиловић.

Липа и Формула побједници турнира

У Билећи од 30 јула до 7 августа одржан је турнир у малом фудбалу. На турниру је учестовало 12 екипа које су биле подјељене у четири групе са по 3 екипе. Из сваке групе су прошле по двије екипе у четвртфинале.

У четвртфиналу Алексић Комерц је са убједљивих 8:0 савладао Ник-Пром и прошао у полуфинале, гдје су играли са екипом НО-МИ која је у четвртфиналу савладала Ауто сервис Јокановић са 5:1. У полуфинале су прошле и екипе Љетња башта XL која је савладала Сплав Аполон са 4:1, и Липа која је побједила Пољопривредно добро Влахиња са 4:1. 

У полуфиналу после једне занимљиве и драматичне утакмице екипа Липе је избацила Љетњу башту XL након извођења пенала. У регулралном току утакмице било је 3:3. У другој полуфиналној утакмици при вољству од 1:0 у 18.минути меча за екипу Алексић Комерц НО-МИ је предао меч.

У мечу за треће мјесто службеним резултатом 3:0 екипа Љетње баште XL је салвадала НО-МИ. У великом финалу екипа Липе је савладала са 2:1 Алексић Комерц. Голове за Липу постигли су Ивковић и Табаковић, док једини гол за Алексић Комерц постигао је Илић са бијеле тачке. За најбољег играча турнира проглешен је Стефан Бокић играч екипе Алексић Комерц. А за најбољег голмана проглашен је такође голман екипе Алексић Комерц Сава Перовић.

Четвртфинале
Алексић Комерц - Ник-Пром 8:0
Љетња башта XL - Сплав Аполон 4:1
Липа - Пољопривредно добро Влахиња 4:1
НО-МИ - Ауто сервис Јоканивић 5:1

Полуфинале
Липа -
Љетња башта XL 3:3, 6:5 п. пен.
Алексић Комерц - НО-МИ 3:0 пред.

За 3.мјесто
Љетња башта XL - НО-МИ 3:0 - сл. резултат
Финале
Липа - Алексић Комерц 2:1

ТУРНИР ЗА 95. ГОДИШТА И МЛАЂИ

-Као и за старије и за 95. годишта и млађе турнир је почео 30 јула и трајао до 7 августа. На турниру за млађе је учестовало 9 екипа које су биле подјељене у двије групе. Из обадвије групе су ишла по два тима у полуфинале. У полуфиналу Кафе бар Формула је са 3:0 савладала СТР Језерине. У другој утакмици која је била резултатски неизвјеснија Спортска кладионица Фул је побједом 2:1 на пенале савладала Кафе бар Епицентар, и прошла у финале.

У мечу за треће мјесто са убједљивих 8:1 екипа СТР Језерине  савладала је Кафе бар Епицентар. У финалу Кафе бар Формула је побједила Спортску кладионицу Фул са 4:1. За најбољег играча турнира проглешен је Никола Кашиковић играч екипе Кафе бар Формула. А за најбољег голмана проглашен је Бојан Јефтовић голман екипе Спортска кладионица Фул.

Група А
1.Спортска кладионица ФУЛ 4 - 0
2.СТР Језерине 3
- 1
3.Карамеле 2 - 2
4.ФУ 93 1 - 3
5.Старо Кино 0 - 4

Група Б
1.Кафе бар Формула 3 - 0
2.Кафе бар Епицентар 2 - 1
3.Кафе бар Алкатраз 1 - 2
4.Ресторан Језеро 0 - 3

Полуфинале
Спортска кладионица ФУЛ - Кафе бар Епицентар 3:3, 5:4 п. пен.
Кафе бар Формула - СТР Језерине 3:0

За 3.мјесто
СТР Језерине - Кафе бар Епицентар 8:1
Финале

Кафе бар Формула - Спортска кладионица ФУЛ 4:1

Комненић у Шведској!

Рајко Комненић од данас бивши члан Леотара и играч КМФ Херцеговац потписао је уговор са шведском Умеон. Умеа је клуб који се такмичи у трећој лиги Шведске и у коме наступа и бивши голман Леотара Владимир Судар.

Масаро- У Комненићу смо добили играча кога можемо користити у офанзиви и дефанзиви. Сигурни смо да ће он подићи ниво наше игре, рекао је спортски директор Умее Хакан Бекстром.

Према неким информацијама Рајко би своју прву утакмицу у новој средини могао да одигра 14. августа, када Умеа на свом тарену дочекује Фреј. До тад би процедура око добијања радне дозволе требала да буде завршена.

Рајко Комненић је прошао младе селекције Херцеговца и наступао за први тим. А у каријери је наступао још за: Леотар, ОФК Београд, Рудар Угљевик и Младост Гацко.

ФК Херцеговац и КМФ Херцеговац се захваљују Рајку на свему што је учинио за клубове и желе му срећу у даљој каријери!

Вијест о Комненићевом преласку у Шведску можете прочитати и на Умеиним сајту.

РЕКЛАМА

ПОСТАНИ НАШ ДОПИСНИК